Izvor: Vesti online/Politika arhiva vesti 21.09.2016

Pohvale iz Britanije: Srbija je ključna zemlja na Zapadnom Balkanu

Vesti online 21.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa ministrom spoljnih poslova Velike Britanije Borisom Džonsonom koji je istakao da je Srbija ključna zemlja na Zapadnom Balkanu i da će jedan od prioriteta spoljne politike Velike… »

Ako nam to ne pomogne: Milion evra od EU za kontrolu migracija

Vesti online 21.09.2016
Delegacija EU u Srbiji i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisale su ugovor od milion evra za obezbeđivanje specijalizovane opreme u vrednosti od oko 350.000 EUR i obuke vlasti u Srbiji. Time će se ojačati operativni kapaciteti nacionalne… »

Američki Bošnjaci protiv Jeremića: Ne mogu da mu oproste "Marš na Drinu"

Vesti online 21.09.2016
Savetodavni odbor za Bosnu i Hercegovinu (ACBH), nevladina organizacija koja zastupa interese bošnjačke dijaspore, saopštila je da se "oštro protivi" izboru Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN. Za razliku od zemalja koje su dosada dale svoj… »

Holandski mediji: Tači pred sudom u Hagu?

Vesti online 21.09.2016
Prema informacijama holandskog lista "De Volkskrant" kosovski predsednik Hašim Tači mogao bi da bude jedan od članova bivše Oslobodilačke vojske Kosova (OVK) optuženih pred Specijalnim sudom za zločine OVK na Kosovu koji treba da započne sa radom… »

"Moguć novi rat na Kosmetu za pet godina"

Vesti online 21.09.2016
Lider Pokreta Samoopredeljenje Albin Kurti smatra da bi pitanje demarkacije sa Crnom Gorom moglo bi da donese rat na samoproglašenom Kosovu u narednih pet godina. - Granica je pitanje podele teritorije. Nemamo zemlju koju bismo nekome poklonili. Na toj… »