Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 21.09.2016

Rusija optužuje SAD: Američki dron bio u zoni napada na konvoj

Vesti online 21.09.2016
Rusko ministarstvo odbrane saopštilo je danas da je američki dron tipa "predator" bio u zoni gde je napadnut humanitarni konvoj Ujedinjenih nacija u Siriji u ponedeljak i pojavio se na licu mesta nekoliko minuta pre incidenta. Portparol ruskog… »

Turska: Napadač na izraelsku ambasadu vikao "Alahu akbar" (VIDEO)

Vesti online 21.09.2016
Turska policija saopštila je da je napadač, koji je upucan u nogu u blizini ambasade Izraela u Ankari, vikao "Alahu akbar" (Bog je veliki). Portparol izraelskog Ministarstva spoljnih poslova Emanuel Našon istakao je da je osoblje iz ambasade bezbedno i… »

Rusija šalje "Admirala Kuznjecova" u Sredozemno more

Vesti online 21.09.2016
"Radi povećanja sposobnosti ruske Ratne mornarice u Sredozemnom moru planirano je slanje nosača aviona 'Admiral Kuznjecov'", izjavio je ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu. - U ovom trenutku u rusku grupu brodova u istočnom delu Sredozemnog mora… »

Kako je jedan poziv iz Moskve spasao Erdogana?

Vesti online 21.09.2016
Da nije bilo jednog telefonskog poziva iz Moskve, veliko je pitanje da li bi turski predsednik Redžep Tajip Erdogan danas uopšte bio živ, a kamoli i dalje na vlasti u Turskoj, piše "Politika" navodeći da podaci do kojih je taj list došao iz veoma… »

"Rusija se ponaša kao stariji brat Srbije"

Vesti online 21.09.2016
"Obaveštajne kampanje koje Rusija vodi na Balkanu u proteklih osam godina, od jednostranog proglašenja kosovske nezavisnosti, deo su strategije stvaranja mišljenja o Rusiji kao velikoj sili i moćnom savezniku, kroz minimalna ulaganja u vidu donacija… »

VIDEO: Filipinski predsednik poslao EU dođavola!

Vesti online 21.09.2016
Predsednik Filipina Rodrigo Duterte oterao je dođavola EU odgovarajući na zahteve da se zaustave ubistva tokom "rata protiv narkotika". Prema rečima Dutertea, zemlje EU su počele tako jarosno da se bore za poštovanje ljudskih prava zbog osećanja… »

Neredi u Americi: Policija ubila crnca, građni izašli na ulice

Vesti online 21.09.2016
Crni policajac ubio je u utorak crnog muškaraca u Šarlotu što je izazvalo ulične proteste koji su trajali do kasno u noć, saopštili su lokalni zvaničnici. Lokalna policija navela je na svom nalogu na Tviteru da je u protestima povređeno oko 12… »

"Uprkos svemu, Rusija i Nemačka ostaju prijatelji"

Vesti online 21.09.2016
"Rusija i Nemačka ostaju prijatelji uprkos svim političkim komplikacijama" izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin. On je to istakao posle sastanka sa nemačkim vicekancelarom Zigmarom Gabrijelom u predsedničkoj rezidenciji u Novom Ogarjovu nadomak… »

Teroristi Al Kaide uče nove džihadiste kako da napadaju po Evropi

Vesti online 21.09.2016
Postoje direktne veze između Al Kaidinih terorističkih mreža u poslednjih deset godina i terorističkih ćelija u Evropi povezanih sa takozvanom Islamskom državom, koje su poslednjih meseci izvele niz napada, navodi se u novom izveštaju britanske… »

"Vreme je da se prizemlje sirijski avioni"

Vesti online 21.09.2016
Američki državni sekretar Džon Keri zatražio je u sredu u Njujorku da Rusija primora režim sirijskog predsednika Bašara al Asada da prizemlji svoje vazduhoplovne snage, da bi se oživela mogućnost za uspostavljanje prekida vatre. Obraćajući se… »