Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 21.09.2016

VIDEO: Snimljena tajna baza Sajentološke sekte

Vesti online 21.09.2016
Neverovatni snimak velike "zlatne baze" Sajentološke sekte prvi put se pojavio na internetu. Sajentološka četvrt prostire se na površini većoj od 2.000 kvadratnih metara, a ime "zlatna baza" dobila je jer se u njoj nalazi studio "Golden er… »

"Putin je politički Klint Istvud"

Vesti online 21.09.2016
"Nema sumnje da je predsednik Rusije Vladimir Putin u ovom trenutku jedan od glavnih igrača u međunarodnim odnosima", piše komentator Roberto Toskano za italijanski list "Republika". "Prilično iznenađuje to što sadašnja Rusija predstavlja… »

"Amerika treba da bude svetski policajac, Rusija hoće da bude imperija"

Vesti online 21.09.2016
Bivši generalni sekretar NATO-a i bivši premijer Danske Anders Fog Rasmusen smatra da SAD imaju najvažniju ulogu kad je reč o očuvanju svetskog poretka. - Još 2009. godine za vreme posete Moskvi osetio sam da Putin osporava svetski poredak koji su… »

Porošenko: Rusija glavni krivac za sukobe u Ukrajini

Vesti online 21.09.2016
Ukrajinski predsednik Petro Porošenko optužio je dRusiju da je "podstrekač i glavni učesnik" sukoba na istoku Ukrajine. On je u obraćanju Generalnoj skupštini UN u Njujorku rekao da Rusija "finansira i koordinira terorističke grupe koje su… »

NATO ne želi bezbednost: Odbačen ruski predlog o letovima iznad Baltika

Vesti online 21.09.2016
Severnoatlantska alijansa je odbacila predlog Rusije o bezbednosti letova u baltičkom regionu, koji predviđa da svi avioni treba da lete sa uključenim predajnicima. NATO smatra da ove mere neće biti dovoljne za poboljšanje bezbednosti i neće… »

Ko bi rek'o čuda da se dese: Krava srušila helikopter u Australiji

Vesti online 21.09.2016
Stočar iz Koena u Kvinslendu (Australija) pokušao je da okupi svoja goveda na velikim pašnjacima upravljajući helikopterom. Međutim, jedna krava je rogovima zakačila stajne skije helikoptera i on se srušio. Helikopter Robinson R22 Beta pao je na… »

Oboren sirijski avion kod Damaska

Vesti online 21.09.2016
Sirijski avion je pao kod Damaska. Uzrok nesreće još uvek nije utvrđen. Šta se desilo sa posadom aviona ne zna se, javlja kao hitnu vest portal "Sputnjik". Mediji ne isključuju da bi uzrok nesreće mogao biti tehnički kvar. Prema podacima… »

NATO nezadovoljan: Evropa neozbiljna, a Rusija može da udari svaki čas

Vesti online 21.09.2016
NATO je nezadovoljan što su glavne evropske zemlje koncentrisane samo na borbu protiv terorizma i što ne strahuju od eventualne ruske agresije. General Ričard Barons tvrdi da Rusi mogu za 48 časova da rasporede svoju pešadiju, avione i brodove na… »

Poljaci, znate li šta radite: Poslali specijalce u Donbas!

Vesti online 21.09.2016
Na stranicama poljskog nedeljnika "Nie" objavljen je članak pod naslovom "Maćerevič oružjem provocira Rusiju", gde se navodi da je poljski ministar odbrane Anton Maćereveič u Donbas poslao 18 pripadnika poljskih specijalaca pod rukovodstvom… »

"SAD prave namerne a ne slučajne greške"

Vesti online 21.09.2016
Bivši konzul Turske u Mosulu Ajdin Seldžen smatra da je Pentagon napao aerodrom u Dejr el Zoru u znak protesta povodom Sporazuma o Siriji koji su sklopile diplomate Rusije i SAD i kako bi pokušao da sabotira taj dogovor, kao i da pokaže drugim… »