Kultura arhiva vesti 21.09.2016

Vladan Vukosavljević okupio sve bivše ministre kulture

B92 21.09.2016
Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević organizovao je danas neformalni susret na koji su pozvani svi ministri kulture od uvođenja višestranačja. Pozivu su se odazvali Dragan Kojadinović, Vojislav Brajović, Bratislav Petković, Nebojša… »

Teatar iz Jekaterinburga gostuje u NS i BG

RTV 21.09.2016
NOVI SAD - Balet "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog izvešće 29. septembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta solisti i ansambl Državnog akademskog teatra Opere i Baleta iz Jekaterinburga, u saradnji sa Orkestrom srpskog nacionalnog teatra… »

Preminuo Kertis Hanson, režiser „Poverljivo iz L. A.“

RTS 21.09.2016
Oskarovac Kertis Hanson preminuo je u 71. godini života u svom domu u Holivud hilsu, potvrdio je portparol policije Los Anđelesa Toni Im. Poznati američki režiser umro je, kako se navodi, prirodnom smrću, a bolovao je od Alchajmerove bolesti, zbog… »

BEMUS u znaku klavira i srpskih autora

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 48. po redu, biće održane od 19. oktobra do 1. novembra, a posebna pažnja biće posvećena klaviru i domaćim autorima, najavljeno je na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda. Gradska… »

Zaboravljena graditeljka Beograda: Omaž Jelisaveti Načić u galeriji 'Atrijum'

Blic 21.09.2016
Izložba "Omaž Jelisaveti Načić, prvoj dami srpske arhitekture i zaboravljenoj graditeljki Beograda", koju organizuju izdavačka kuća "Plavi jahač" i Biblioteka grada Beograda, biće otvorena večeras u galeriji "Atrijum". Jelisaveta Načić rođena… »

Novi film Mladena Đorđevića "Sumrak u bečkom haustoru"

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Nakon višegodišnje rediteljske pauze, koju je proveo baveći se FEST-om na poziciji jednog od selektora, Mladen Đorđević, autor ostvarenja "Život i smrt porno bande" i "Made in Serbia", vraća se sa najnovijim dugometražnim filmom -… »

Predstava "Ban Bank" otvara sezonu u Novosadskom pozorištu

RTV 21.09.2016
NOVI SAD - Predstava "Ban Bank" otvara sezonu Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz danas od 19 časova. Ovom izvedbom pozorište ujedno obeležava i Dan mađarske drame. Ljubav i interes, mržnja i strast, lično i kolektivno, odanost i izdaja, ma… »

Bioskop "Sedam veličanstvenih" 7. i 8. oktobra

B92 21.09.2016
Organizatori Festivala evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih" najavili su danas novi sadržaj za svoju vernu publiku - Bioskop "Sedam veličanstvenih" koji će biti održan 7. i 8. oktobra u Sava Centru. Tokom dva dana biće… »

Umro slavni oskarovac, reditelj "Poverljivo iz LA"

B92 21.09.2016
Reditelj Kertis Henson, koji je osvojio Oskara za film “Poverljivo iz LA”, pronađen je mrtav u svojoj kući u Kaliforniji. Imao je 71 godinu. Bolničari Hitne pomoći pronašli su Hensona u njegovoj vili u Holivudu oko 17 časova po lokalnom… »

Koeljo: Nije istina da želim da pišem o Karadžiću

Press 21.09.2016
List “Večernje novosti” juče je objavio da Paulo Koeljo želi da piše roman o Radovanu Karadžiću. Međutim, slavni pisac nedavno je na svojem Tviter profilu demantovao ove navode. Foto:B92.net Nakon vesti da je Koeljo spreman da dođe u Holandiju… »