Kultura arhiva vesti 21.09.2016

Vukosavljević okupio bivše ministre kulture ne znamo gde je Tasovac

Blic 21.09.2016
Ministar kulture i informsanja Vladan Vukosavljević organizovao je danas neformalni susret u prostorijama ministarstva na koji su pozvani svi ministri kulture od uvođenja višestranačja. Pozivu su se odazvali Dragan Kojadinović, Vojislav Brajović… »

Teatar iz Jekaterinburga gostuje u NS i BG

RTV 21.09.2016
NOVI SAD - Balet "Labudovo jezero" Petra Iljiča Čajkovskog izvešće 29. septembra na Velikoj sceni Narodnog pozorišta solisti i ansambl Državnog akademskog teatra Opere i Baleta iz Jekaterinburga, u saradnji sa Orkestrom srpskog nacionalnog teatra… »

Otišao još jedan oskarovac: Umro Kertis Hanson, reditelj Poverljivo iz El Eja i Osam milja

Kurir 21.09.2016
Američki reditelj Kertis Hanson, autor filmova "Poverljivo iz El Eja" (L.A. Confidential) i "Osam milja"(8 Mile), umro je u 72. godini. Portparol policije izjavio je da je Hanson umro u utorak veče prirodnom smrću u svojoj kući u Holivudu. Hanson je… »

48. Bemus u znaku klavira i srpskih autora

Press 21.09.2016
Beogradske muzičke svečanosti (BEMUS), 48. po redu, biće održane od 19. oktobra do 1. novembra, a posebna pažnja biće posvećena klaviru i domaćim autorima, najavljeno je na konferenciji za novinare u Skupštini grada Beograda. Foto:Tanjug Gradska… »

Zaboravljena graditeljka Beograda: Omaž Jelisaveti Načić u galeriji 'Atrijum'

Blic 21.09.2016
Izložba "Omaž Jelisaveti Načić, prvoj dami srpske arhitekture i zaboravljenoj graditeljki Beograda", koju organizuju izdavačka kuća "Plavi jahač" i Biblioteka grada Beograda, biće otvorena večeras u galeriji "Atrijum". Jelisaveta Načić rođena… »

Novi film Mladena Đorđevića "Sumrak u bečkom haustoru"

Press 21.09.2016
Nakon višegodišnje rediteljske pauze, koju je proveo baveći se FEST-om na poziciji jednog od selektora, Mladen Đorđević, autor ostvarenja "Život i smrt porno bande" i "Made in Serbia", vraća se sa najnovijim dugometražnim filmom - "Sumrak u… »

Predstava "Ban Bank" otvara sezonu u Novosadskom pozorištu

RTV 21.09.2016
NOVI SAD - Predstava "Ban Bank" otvara sezonu Novosadskog pozorišta/Ujvideki Szinhaz danas od 19 časova. Ovom izvedbom pozorište ujedno obeležava i Dan mađarske drame. Ljubav i interes, mržnja i strast, lično i kolektivno, odanost i izdaja, ma… »

Bioskop "Sedam veličanstvenih" predstavlja najbolje dokumentarce

Blic 21.09.2016
Organizatori festivala evropskog dugometražnog dokumentarnog filma "Sedam veličanstvenih" najavili su danas novi sadržaj - "Bioskop Sedam veličanstvenih" koji će biti održan 7. i 8. oktobra u Sava centru. Tokom dva dana biće prikazano pet… »

Umro slavni oskarovac, reditelj "Poverljivo iz L. A."

Press 21.09.2016
Reditelj Kurtis Henson, koji je osvojio Oskara za film “Poverljivo iz L.A.” pronađen je mrtav u svojoj kući u Kaliforniji. Imao je 71 godinu. Foto:B92.net Bolničari Hitne pomoći pronašli su Hensona u njegovoj fili u Holivudu oko 17 časova po… »

Koeljo: Nije istina da želim da pišem o Karadžiću

Press 21.09.2016
List “Večernje novosti” juče je objavio da Paulo Koeljo želi da piše roman o Radovanu Karadžiću. Međutim, slavni pisac nedavno je na svojem Tviter profilu demantovao ove navode. Foto:B92.net Nakon vesti da je Koeljo spreman da dođe u Holandiju… »