Politika arhiva vesti 21.09.2016

Vučić: Pridobili smo deo američke publike na stranu činjenica

Kurir 21.09.2016
NJUJORK - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je bilo važno da se glas Srbije čuje na panelu Fondacije Klinton o pomirenju u regionu, te da je uspeo da pridobije deo američke publike na stranu činjenica. "Sinoć je za nas bila… »

I kritike i pohvale Ombudsmanu za izveštaj o stanju prava

Dnevnik 21.09.2016
Odboru za ljudska i manjinska prava danas je Ombudsman predstavio svoj izveštaj za 2015, koji su predstavnici Srpske napredne stranke ocenili kao paušalno viđenje stanja u oblasti prava i pravne sigurnosti, dok su predstavnici opozicije pohvalili i… »

Đurić: Gračanica oaza srpskog opstanka na Kosovu i Metohiji

RTS 21.09.2016
Narod koji opstaje na ovom prostoru predstavlja jedan od stubova srpskog postojanja na KiM i današnji praznik je dobra prilika da celom srpstvu pošaljemo poruku da Srbija bez KiM nema svoj smisao, poručio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u… »

DSS: Zajednički kandidat za predsednika ili naš

B92 21.09.2016
Beograd -- Predsedništvo DSS predložilo je Glavnom odboru da ta stranka učestvuje na izborima predsednika Srbije sa svojim kandidatom ako ne bude jedan opozicioni. Kako navode, ukoliko ne bude postignut dogovor o "zajedničkom kandidatu nacionalne… »

Ako nam to ne pomogne: Milion evra od EU za kontrolu migracija

Vesti online 21.09.2016
Delegacija EU u Srbiji i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisale su ugovor od milion evra za obezbeđivanje specijalizovane opreme u vrednosti od oko 350.000 EUR i obuke vlasti u Srbiji. Time će se ojačati operativni kapaciteti nacionalne… »

Popović: Srbija treba da zaštiti interese RS

RTS 21.09.2016
Predsednik Srpske narodne partije (SNP) Nenad Popović ocenio je da Srbija sve svoje potencijale mora hitno da stavi u funkciju odbrane Republike Srpske kao i da stavi do znanja da će, kao garant Dejtonskog sporazuma, "po svaku cenu zaštititi interese… »

Bošnjaci protiv kandidature Jeremića zbog „Marša na Drinu”

Politika 21.09.2016
Predstavnici Savetodavnog odbora za BiH ocenjuju da bivši šef diplomatije Srbije „nije dorastao da vodi UN u 21. veku” i da je kao predsednik GS UN svoj mandat koristio da „širi srpski nacionalizam”. Predstavnici nevladine organizacije… »

Tači na optužnici?

Danas 21.09.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači mogao bi da bude optužen pred specijalnim sudom za zločine počinjene tokom rata na Kosovu, piše danas prištinski dnevnik Koha Ditore, pozivajući se na holandski dnevnik De Volkskrant. Koha Ditore prenosi navode… »

Dodik: Na nasilje ćemo odgovoriti izdvajanjem iz BiH

Dnevnik 21.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Banjaluka na nasilje iz Sarajeva odgovoriti izdvajanjem iz Bosne i Hercegovine. – Mi nemamo nameru nijednog trenutka ostati u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje – rekao je Dodik u… »

"Halilovićeva izjava - stvaranje lažne panike"

B92 21.09.2016
Beograd -- Potpredsednica SNS i predsednica skupštinskog Odbora za odbranu Marija Obradović reagovala je povodom pretnji ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića. Ona je navela da ne veruje da situacija u regionu izmiče kontroli sve dok je… »