Politika arhiva vesti 21.09.2016

Danas u UN govore Tusk, premijeri Kine i Japana, čelnici Hrvatske, BiH i Crne Gore

Blic 21.09.2016
U sedištu UN danas se nastavlja generalna debata na 71. zasedanju Generalne skupštine UN na temu "Ciljevi održivog razvoja - globalni napori u cilju transformacije sveta". Više od 140 šefova država i vlada razmatraju migrantsku krizu, rat u Siriji i… »

I kritike i pohvale Ombudsmanu za izveštaj o stanju prava

Dnevnik 21.09.2016
Odboru za ljudska i manjinska prava danas je Ombudsman predstavio svoj izveštaj za 2015, koji su predstavnici Srpske napredne stranke ocenili kao paušalno viđenje stanja u oblasti prava i pravne sigurnosti, dok su predstavnici opozicije pohvalili i… »

Đurić: Gračanica oaza srpskog opstanka na Kosovu i Metohiji

RTS 21.09.2016
Narod koji opstaje na ovom prostoru predstavlja jedan od stubova srpskog postojanja na KiM i današnji praznik je dobra prilika da celom srpstvu pošaljemo poruku da Srbija bez KiM nema svoj smisao, poručio je direktor Kancelarije za KiM Marko Đurić u… »

Predsedništvo DSS: Potvrđen ostanak u svim koalicijama na lokalu

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) predložilo je Glavnom odboru da ta stranka učestvuje na izborima predsednika Srbije sa svojim kandidatom, ukoliko ne bude postignut dogovor o zajedničkom kandidatu nacionalne opozicije… »

Od EU milion evra za kontrolu migracija

Danas 21.09.2016
Delegacija Evropske unije (EU) i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisali su ugovor vredan milion evra za obezbeđivanje specijalizovane opreme vredne oko 350.000 evra i obuke za nadležne organe u Srbiji u zajedničkom upravljanju… »

Popović: Srbija će sa Rusijom odbraniti Republiku Srpsku

Večernje novosti 21.09.2016
Ovoga puta, Srbija uz sebe ima najmoćnijeg saveznika i prijatelja, Rusiju, koja snažno podržava nameru i odlučnost Republike Srpske da živi u slobodi - rekao je Nenad Popović, predsednik SNP. Beograd - Srbija mora da sve svoje potencijale hitno… »

Bošnjačka dijaspora u SAD protiv izbora Jeremića

RTS 21.09.2016
Savetodavni odbor za Bosnu i Hercegovinu (ACBH), nevladina organizacija koja zastupa interese bošnjačke dijaspore, saopštila je da se "oštro protivi" izboru Vuka Jeremića za generalnog sekretara UN. Za razliku od zemalja koje su do sada dale svoj… »

Tači na optužnici?

Danas 21.09.2016
Predsednik Kosova Hašim Tači mogao bi da bude optužen pred specijalnim sudom za zločine počinjene tokom rata na Kosovu, piše danas prištinski dnevnik Koha Ditore, pozivajući se na holandski dnevnik De Volkskrant. Koha Ditore prenosi navode… »

Dodik: Na nasilje ćemo odgovoriti izdvajanjem iz BiH

Novi magazin 21.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da će Banjaluka, na nasilje iz Sarajeva, odgovoriti izdvajanjem iz Bosne i Hercegovine. "Mi nemamo nameru nijednog trenutka ostati u zemlji u kojoj s druge strane dolazi nasilje", rekao je Dodik u… »

"Halilovićeva izjava - stvaranje lažne panike"

B92 21.09.2016
Beograd -- Potpredsednica SNS i predsednica skupštinskog Odbora za odbranu Marija Obradović reagovala je povodom pretnji ratnog komandanta Armije BiH Sefera Halilovića. Ona je navela da ne veruje da situacija u regionu izmiče kontroli sve dok je… »