Politika arhiva vesti 21.09.2016

Vučić: Pridobili smo deo američke publike na stranu činjenica

Kurir 21.09.2016
NJUJORK - Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je večeras da je bilo važno da se glas Srbije čuje na panelu Fondacije Klinton o pomirenju u regionu, te da je uspeo da pridobije deo američke publike na stranu činjenica. "Sinoć je za nas bila… »

Vladajuća koalicija: Izveštaj zaštitnika građana paušalan

Beta 21.09.2016
Poslanici opozicije su danas na sednici Odbora Skupštine Srbije za ljudska i manjinska prava podržali redovan izveštaj zaštitnika gradjana za 2015. godinu i dali podršku radu te institucije, dok su predstavnici vladajuće većine ponovili ocenu da je… »

Stojanović: Kosovska policija razume samo argument ulice

Blic 21.09.2016
Zamenik kosovskog premijera Branimir Stojanović upozorio je danas u Gračanici da će sa predstavnicima kosovske policije u ovom mestu možda razgovarati putem ulice, jer, kako dodaje, policija očigledno vrlo često razume samo argument ulice, protesta… »

Predsedništvo DSS: Potvrđen ostanak u svim koalicijama na lokalu

Kurir 21.09.2016
BEOGRAD - Predsedništvo Demokratske stranke Srbije (DSS) predložilo je Glavnom odboru da ta stranka učestvuje na izborima predsednika Srbije sa svojim kandidatom, ukoliko ne bude postignut dogovor o zajedničkom kandidatu nacionalne opozicije… »

Milion evra Srbiji za kontrolu migracija

Blic 21.09.2016
Delegacija EU i Međunarodna organizacija za migracije (IOM) potpisale su ugovor vredan milion evra za obezbeđivanje specijalizovane opreme u vrednosti od oko 350.000 evra i obuke za nadležne organe u Srbiji, saopštila je danas Delegacija EU u Srbiji… »

Popović: Srbija će sa Rusijom odbraniti Republiku Srpsku

Večernje novosti 21.09.2016
Ovoga puta, Srbija uz sebe ima najmoćnijeg saveznika i prijatelja, Rusiju, koja snažno podržava nameru i odlučnost Republike Srpske da živi u slobodi - rekao je Nenad Popović, predsednik SNP. Beograd - Srbija mora da sve svoje potencijale hitno… »

Bošnjaci protiv kandidature Jeremića zbog „Marša na Drinu”

Politika 21.09.2016
Predstavnici Savetodavnog odbora za BiH ocenjuju da bivši šef diplomatije Srbije „nije dorastao da vodi UN u 21. veku” i da je kao predsednik GS UN svoj mandat koristio da „širi srpski nacionalizam”. Predstavnici nevladine organizacije… »

Optužnica protiv Tačija za zločine na Kosovu?

RTV 21.09.2016
HAG - Predsednik Kosova Hašim Tači mogao bi da bude optužen pred specijalnim sudom za zločine počinjene tokom rata na Kosovu, piše danas prištinski dnevnik Koha Ditore, pozivajući se na holandski dnevnik De Volkskrant. Koha Ditore prenosi navode… »

Dodik: Referendum će proteći mirno

RTV 21.09.2016
BANJALUKA - Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik putuje u Moskvu, gde će se sutra sastati sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom. Dodik je rekao da je poseta Moskvi ranije dogovorena i da će sa ruskim predsednikom razgovarati o ekonomskim i… »

Ko je Sefer Halilović: Politički marginalac koji igra na kartu "ratnog komandanta"

Blic 21.09.2016
Penzionisani general tzv. Armije Republike BiH Sefer Halilović podigao je juče region na noge ratnom pretnjom da će Republika Srpska nestati ako provede referendum o Danu Republike, koga je nazvao "raspakivanjem Dejtonskog sporazuma". - Nikome ne… »