Politika arhiva vesti 21.09.2016

Zamerke vlasti na izveštaj, ali više na zaštitnika građana

N1 Info 21.09.2016
Opozicija hvali, vlast kritikuje rad zaštitnika građana - tako bi se najkraće mogla opisati rasprava o njegovom izveštaju za 2015. pred Odborom za ljudska i manjinska prava. U nekim oblastima ima pomaka, u nekim se nazaduje, ali se u Srbiji, kaže… »

Mirović i Raca o unapređenju položaja manjina u Vojvodini

Blic 21.09.2016
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović razgovarao je danas u Novom Sadu sa predsednikom Nacionalnog saveta Rusina Slavkom Racom, i tom prilikom potvrdio da su pitanje očuvanja identiteta i unapređenje položaja nacionalnih manjina u Vojvodini… »

Žene u crnom: Zaustavite krijumčare, pustite izbeglice

Novi magazin 21.09.2016
Organizacija "Žene u crnom" je danas, povodom Svetskog dana mira, u centru Beograda priredila performans "Stop ratu u Siriji", zahtevajući i da se otvore putevi za ljude koji beže od rata. Predsednica "Žena u crnom" Stanislava Zajević je rekla da je… »

Vučić na Ist Vest institutu u Njujorku o ulozi Srbije

Politika 21.09.2016
NjUJORK– Premijer Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti SAD, održaće večeras predavanje na Institutu „Ist Vest” (EWI) u Njujorku, gde će, između ostalog, govoriti o regionalnoj stabilnosti i migrantskoj krizi. Vučić će, kako se navodi na… »

Lečić za Šutanovca, Mira Karanović za Pajtića

Politika 21.09.2016
Uoči unutarpartijskih izbora u Demokratskoj stranci neizvesno i održavanje referenduma o programskom zaokretu. „Kampanja je bila dosta dobra i intenzivna i očekujem dobar odziv. Preliminarne rezultate za stranačko rukovodstvo očekujemo na dan… »

Vučić na Ist Vest institutu u Njujorku o ulozi Srbije Tanjug

Studio B 21.09.2016
Premijer Aleksandar Vučić, koji boravi u poseti SAD, održaće večeras predavanje na Institutu „Ist Vest“ (EWI) u Njujorku, gde će, između ostalog, govoriti o regionalnoj stabilnosti i migrantskoj krizi. Vučić će, kako se navodi na sajtu… »

Vučić na Ist Vest institutu u Njujorku o ulozi Srbije

Telegraf 21.09.2016
Vučić će govoriti o mnogim temama, o presudnoj ulozi Srbije u postizanju regionalne stabilnosti na Balkanu, ali i o migrantskoj krizi. Premijer Srbije Aleksandar Vučić, koji je trenutno u poseti SAD, održaće večeras predavanje na Institutu “Ist… »

Joksić: Završen nacrt zakon o azilu

RTV 21.09.2016
BEOGRAD - Nacrt zakona o azilu i privremenoj zaštiti, koji predviđa potpuno nove institute i njihovo definisanje u skladu sa direktivama EU, završen je, a pre usvajanja u Skupštini Srbije čeka se mišljenje Evropske komisije, izjavila je danas… »

Delegacija EP u poseti Srbiji

RTV 21.09.2016
BRISEL - Delegacija Evropskog parlamenta dolazi sutra u posetu Srbiji. Tokom posete biće održan sastanak međuparlamentarnog komiteta Evropska unija - Srbija. Delegaciju EP predvodi nekadašnji šef slovačke diplomatije Eduard Kukan.… »

Preduzeće Beograd na vodi: Radimo u skladu sa zakonom

Insajder 21.09.2016
Radovi u okviru projekta Beograd na vodi izvode se u skladu s propisima i zakonima Republike Srbije, saopštila je kompanija Beograd na vodi povodom informacija da za pojedine radove još nisu izdate dozvole nadležnih institucija. Povodom informacije da… »