Nauka & Tehnologija arhiva vesti 21.09.2016

Pogledajte: Stikeri sa motivima Beograda na Viberu

Večernje novosti 21.09.2016
Aplikacija Viber ponudiće u sklopu serije "Young Love In..." oko 30 stikera sa motivima Beograda, na srpskom i engleskom jeziku. BEOGRAD - Aplikacija Viber ponudiće u sklopu serije "Young Love In..." oko 30 stikera sa motivima Beograda, na srpskom i… »

#Digital2016 – poslušajte panel “Money Never Sleeps: Kako će izgledati tržište oglašavanja u 2017.”

Nova energija 21.09.2016
Ovogodišnja regionalna konferencija o trendovima u telekomunikacijama i medijima Digital 2016, po prvi put se održalala dva dana, a govorilo je preko 60 stručnjaka iz celog regiona i sveta. U prelepoj zgradi Geozavoda, atmosfera je bila potpuno… »

Nije baterija smartfona „galaksi nout 7“ kriva za sve!

RTS 21.09.2016
Kompanija „Samsung“ objavila je da istražuje navode o paljenju tri baterije pametnog telefona „galaksi nout 7“. „'Samsung' i njegov dobavljač baterija „Ampereks“ utvrdili su da je požar u dva slučaja izazvao eksterni izvor toplote, a ne… »

Microsoft predstavio novu Nokiju

B92 21.09.2016
Kompanija Microsoft potpuno neočekivano predstavila je novi telefon iz Nokia porodice. Reč je o modelu Nokia 216, koji će imati QVGA ekran od 2,4 inča, zadnju i prednju kameru od 0,3 megapiksela, a pokretaće ga Series 30 operativni sistem s Opera… »

Whatsapp više neće biti isti: Uvedena nova opcija i neće se svima dopasti

Press 21.09.2016
Aplikacija WhatsApp dobila je opciju koja će ignorisanje poruka unutar grupnih ćaskanja značajno otežati. foto: kurir.rs Sada je moguće spominjanje korisnika pa tako možete da budete sigurni da će onaj ko treba da vidi poruku dobiti obaveštenje o… »

Neredi u SAD zbog ubistva crnca

Radio 021 21.09.2016
Najmanje 12 policajaca povređeno je u neredima u Severnoj Karolini posle policijskog ubistva muškarca afroameričkog porekla, a više desetina demonstranata blokiralo je auto-put. Protesti su izbili nakon što je policajac juče ubio jednog muškarca u… »

Trikovi koji spasavaju dan: 4 saveta da brzo napunite vaš telefon

Kurir 21.09.2016
Slaba baterija na telefonu je u današnje vreme veliki problem. Većina ljudi ima smarftone koji jednostavno "jedu" bateriju zbog raznoraznih instaliranih aplikacija, ali i korišćenja Interneta. Međutim, postoji par trikova da brzo napunite bateriju… »

EU ukinula ograničenja na korišćenje besplatnog rominga

RTS 21.09.2016
Evropska unija ukinula je ograničenje na korišćenje besplatnog rominga u trajanju od 90 dana godišnje, a obećala je i kontrole u cilju sprečavanja zloupotreba. „Nećemo uvesti nikakvu vrstu ograničenja na broj dana u kojima će putnici moći da… »

Kako da uštedite memoriju telefona?

Blic 21.09.2016
mts Disk – vaš online memorijski prostor za bezbedno čuvanje i deljenje fotografija, video klipova, muzike i ostalog sadržaja. Više ne morate da brinete da vam fotografije, muzika i ostali sadržaji sa mobilnog telefona neće biti lako dostupni ili… »

Apple ima novi patent

Press 21.09.2016
Vizionari iz Applea, torbe, odnosno kese posmatraju na potpuno drugačiji način. foto: b92.net Oni su dugo razmišljali o papirnim kesama i tome kako bi mogli da ih poboljšaju pa su napravili jedan patent. Inovacija je u tome što bi koristili veliki… »