Balkan arhiva vesti 23.09.2016

Dodik: Incko se dodvorava sarajevskoj čaršiji

Slobodna Evropa 23.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je da se visoki predstavnik u BiH Valentin Incko dodvorava "sarajevskoj čaršiji". Komentarišući Inckovu izjavu da su moguće sankcije za one koji organizuju referendum u Republici Srpskoj, Dodik je… »

Elitna prostitucija: Priveli Slobodana, kung fu majstora, među osumnjičenima i srpski političari

Telegraf 23.09.2016
Uhapšena su četiri muškaraca, a sumnjiče se da su devojke iz Srbije i BiH za cenu od 100 evra po satu podvodili uglednim domaćim i stranim biznismenima. Poznati trener borilačkih veština, 62-godišnji Slobodan Dubajić Dabi rodom iz Bjelovara… »

U ponoć počinje tišina: Još jedan dan do referenduma u Republici Srpskoj

Pravda 23.09.2016
Sve tehničke pripreme za održavanje referenduma su završene. Republička komisija za održavanje referenduma o Danu Republike spremna je za izjašnjavanje na kojem pravo glasa ima milion i 200 hiljada građana. Svi glasački materijali za referendum… »

Venecijanska komisija protiv referenduma u RS

Glas Amerike 23.09.2016
Povodom situacije sa referendumom u RS oglasio se danas poslijepodne i predsjednik Venecijanske komisije Vijeća Evrope, Djani Bukićio, jasnom porukom vlastima RS: “Alarmiran sam činjenicom da, uprkos odluci Ustavnog suda BiH od 17. septembra, da… »

Huper,Server: Zapadni Balkan još jednom na probi

Glas Amerike 23.09.2016
Dok se građani srpskog entiteta Bosne i Hercegovine pripremaju da glasaju na kontroverznom referendumu o Danu državnosti Republike Srpske malo ko veruje da je pitanje na glasačkom listiću ono o čemu se zaista radi. Američki eksperti za Zapadni… »

Misa ZA hitlerove generale: U Zagrebu sutra okupljanje za ustaške zapovednike

Telegraf 23.09.2016
Misa se ne spominje na internetskoj stranici župe, a odgovor na telefonske pozive nije bilo moguće dobiti. U Bazilici srca Isusovog u Zagrebu za sutra u 17 sati zakazana je misa zadušnica za “35 hrvatskih mučenika, visokih časnika, generala i… »

Fizički napadi na arapske turiste u BiH

Al Jazeera 23.09.2016
Vodopad Kravica mjesto je gdje se u posljednjih pola godine desio najveći broj napada na ove turiste. Turistička destinacija Kravica, nadomak Ljubuškog u Hercegovini, mjesto je već nekoliko incidenata između lokalnog stanovništva i zaštitara te… »

Ubijen iz snajpera u krugu zatvora

Radio 021 23.09.2016
Zatvorenik D.Đ. iz Kotora pogođen je hicem iz snajpera u krugu zatvora u Spužu. On je hitno transportovan u Klinički centar, ali nije preživeo. Policija je u Rogamima, kod Duklje, pronašla zapaljeno vozilo sa italijanskim tablicama koje su… »

Mur: Referendum u RS potpuno beskorisan

Slobodna Evropa 23.09.2016
Šef Misije OEBS u BiH Džonatan Mur izjavio je danas da je više puta rekao, a i međunarodna zajednica je rekla da je referendum o Danu republike potpuno beskoristan i da svi znaju kakav će biti rezultat glasanja 25. septembra. "Važno je da to nije… »

Čubrilović: Nakon referenduma mijenjamo zakon o praznicima

Al Jazeera 23.09.2016
Predsjednik Narodne skupštine RS-a obećao je šefu delegacije EU zakon o praznicima koji neće vrijeđati druge narode. Predsjednik Narodne skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović izjavio je, nakon sastanka sa šefom Delegacije Europske unije… »