Društvo arhiva vesti 23.09.2016

Zakletva nove generacije vojnika: Služimo Srbiji!

Večernje novosti 23.09.2016
U kasarnama u Somboru, Valjevu i Leskovcu u petak zakletvu položila nova generacija vojnika. Svečanu obavezu dalo 500 vojnika i rezervnih oficira. VOJNICI na dobrovoljnom služenju vojnog roka, kadeti Vojne akademije i Medicinskog fakulteta VMA, kao i… »

Muižnieks: Srbija da omogući isplatu odšete žrtvama rata

Večernje novosti 23.09.2016
Komesar Saveta Evrope za ljudska prva Nils Muižnieks izrazio je danas zabrinutost zbog činjenice sa Srbija nije omogućila efikasnu isplatu odštete svim žrtvama rata. Komesar Saveta Evrope za ljudska prva Nils Muižnieks izrazio je danas zabrinutost… »

Narednih dana suvo, temperature od 20 do 24 stepena

Blic 23.09.2016
U Srbiji će danas, nakon svežeg i maglovitog jutra, biti sunčano vreme uz slab vetar i najvišu dnevnu temperaturu od 22 stepena. U toku dana, u Srbiji se očekuje vedro vreme, uz slab vetar i temperaturu koja će se od jutarnjih 9 stepeni popeti na… »

Srbija ima još mesta za izbeglice, sada ih 7.000

Mondo 23.09.2016
U Srbiji boravi oko 7.000 emigranata, izjavio je danas Ivan Mišković iz Komesarijata za izbeglice i napomenuo da ukupni kapaciteti za prihvat još nisu puni i da mesta još ima. Foto: Mondo/ Goran Sivački U Centru za tražioce azila u Krnjači jutros… »

Odbornik mora da se izvini gradonačelnici jer je nazvao "naduvenom babom"

Blic 23.09.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da je odbornik Skupštine grada Smedereva Perica Đorđević diskriminisao gradonačelnicu tog grada Jasnu Avramović na osnovu pola i godina, javno je nazvavši "naduvenom histeričnom… »

Tango Six istražuje: Godišnjica vojnog rukovođenja Muzejom vazduhoplovstva – eksponati i dalje između dve vatre

Tango Six 23.09.2016
I bez kalendara kao podsetnika teško je zaboraviti prošlogodišnji defile u Muzeju vazduhoplovstva koje je priredilo Ministarstvo odbrane na čelu sa tadašnjim ministrom Gašićem. U višenedeljnim ishitrenim i protivpravnim potezima konačno… »

U 29 zemalja Evrope živi 670.000 državljana Srbije

Politika 23.09.2016
U zemljama EU, Švajcarskoj i Norveškoj živi 670.514 državljana Srbije, od kojih skoro trećina u Nemačkoj, pokazao je projekat „Popis srpske dijaspore u Evropi” Omladinskog centra za demokratiju iz Niša. Istraživanje u okviru projekta… »

"Sve što bude više - daćemo penzionerima"

B92 23.09.2016
Beograd -- U državnu kasu u septembru je od doprinosa uplaćena 5,1 milijarda dinara više nego prethodnog meseca, što znači da država sve manje dotira za penzije iz budžeta. "Kada je bilo najteže i kad je država bila u najgorem stanju 2012. godine… »

"Vi ste IT centar Srbije, fale nam kadrovi"

B92 23.09.2016
Novi Sad -- Ministarska državne uprave Ana Brnabić izjavila je, nakon sastanka sa predstavnicima IT kompanija u Novom Sadu, da je u taj grad došla da uči od najboljih. Brnabićeva je navela i da želi da vidi kako vlada može više da podrži IT… »

Gojković: Sveobuhvatna borba protiv nasilja nad ženama

Novi magazin 23.09.2016
Predsednicа Skupštine Srbije Mаjа Gojković izjavila je da će Srbija uvođenjem novih propisa i kaznenih odredbi, sprovoditi sveobuhvatnu borbu protiv nasilja nad ženama, saopšteno je danas iz njenog kabineta. Gojković je u Šapcu, na otvaranju… »