Društvo arhiva vesti 23.09.2016

Đorđević: Polaganje vojničke zakletve patriotski čin

Blic 23.09.2016
Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2016" svečano su danas položili vojničku zakletvu, a ministar odbrane Zoran Đorđević je u somborskoj kasarni "Aerodrom" poručio da je to dokaz njihove zrelosti i patriotizma… »

Muižžnieks Vulinu: Pružžiti odšštetu svim žžrtvama ratnih zločina

Blic 23.09.2016
Komesar Saveta Evrope za ljudska prava Nils Muižnieks uputio je pismo ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu u kojem poziva na obezbeđivanje adekvatne odštete svim žrtvama ratnih zločina, u skladu sa… »

Vreme danas sunčano i hladno

Novi magazin 23.09.2016
U Srbiji će danas ujutru biti sveže, ponegde magla, a tokom dana pretežno sunčano vreme, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod. Najniža temperatura biće od tri do devet, najviša od 20 do 22 stepena. Duvaće slab vetar promenljivog… »

U Srbiji oko 7.000 migranata

B92 23.09.2016
Beograd -- U Srbiji boravi oko 7.000 migranata, izjavio je Ivan Mišković iz Komesarijata za izbeglice. On je napomenuo da da ukupni kapaciteti za prihvat migranata još nisu puni i da mesta još ima. U Centru za tražioce azila u Krnjači jutros je oko… »

Odbornik mora da se izvini gradonačelnici jer je nazvao "naduvenom babom"

Blic 23.09.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković ocenila je da je odbornik Skupštine grada Smedereva Perica Đorđević diskriminisao gradonačelnicu tog grada Jasnu Avramović na osnovu pola i godina, javno je nazvavši "naduvenom histeričnom… »

Tango Six istražuje: Godišnjica vojnog rukovođenja Muzejom vazduhoplovstva – eksponati i dalje između dve vatre

Tango Six 23.09.2016
I bez kalendara kao podsetnika teško je zaboraviti prošlogodišnji defile u Muzeju vazduhoplovstva koje je priredilo Ministarstvo odbrane na čelu sa tadašnjim ministrom Gašićem. U višenedeljnim ishitrenim i protivpravnim potezima konačno… »

Evo koliko građana Srbije živi u Evropi

Mondo 23.09.2016
Projekat "Popis srpske dijaspore u Evropi" Omladinskog centra za demokratiju iz Niša pokazao je da u zemljama EU, Švajcarskoj i Norveškoj živi 670.514 državljana Srbije, od kojih skoro trećina u Nemačkoj. Foto: Guliver/Getty Images/Thinkstock… »

Plate će biti povećane u najskorijem roku: Ministar Vulin očekuje razgovore sa MMF oko rešavanja ovog pitanja

Telegraf 23.09.2016
"Nisam neozbiljan čovek da bih mogao da kažem da će to biti 1. novembra, to bi bilo nekorektno sa moje strane", rekao je Vulin. Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da očekuje razgovore sa Međunarodnim monetarnim fondom i povećanje plata u… »

"Vi ste IT centar Srbije, fale nam kadrovi"

B92 23.09.2016
Novi Sad -- Ministarska državne uprave Ana Brnabić izjavila je, nakon sastanka sa predstavnicima IT kompanija u Novom Sadu, da je u taj grad došla da uči od najboljih. Brnabićeva je navela i da želi da vidi kako vlada može više da podrži IT… »

Gojković: Sveobuhvatna borba protiv nasilja nad ženama

Novi magazin 23.09.2016
Predsednicа Skupštine Srbije Mаjа Gojković izjavila je da će Srbija uvođenjem novih propisa i kaznenih odredbi, sprovoditi sveobuhvatnu borbu protiv nasilja nad ženama, saopšteno je danas iz njenog kabineta. Gojković je u Šapcu, na otvaranju… »