Izvor: Alo/Ekonomija arhiva vesti 23.09.2016

Jeremić drugi posle četiri kruga glasanja u UN!

Alo 23.09.2016
Naredna runda preliminarnog glasanja u ponedeljak, prava bitka kreće početkom oktobra. Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić nalazi se na drugom mestu iza Portugalca Antonia Gutereša prema preseku glasova posle sva četiri kruga… »

Ekonomski oporavak Srbije nastavlja da ubrzava

Alo 23.09.2016
Ekonomski oporavak Srbije nastavlja da se ubrzava, podržan poboljšanim poverenjem i uspešnim rezultatima programa, a nedavni trendovi u pogledu zaposlenosti su takođe ohrabrujući, izjavio je šef misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju… »

EPS: Kod nas ugalj nije poskupeo!

Alo 23.09.2016
Građani mogu da kupe ugalj po staroj ceni direktno od Elektroprivrede Srbije (EPS), a po višim cenama ga prodaju preprodavci, saopštio je danas EPS. Cena po kojoj trgovci ugljem prodaju taj ogrev je promenjena u skladu sa poslovnom politikom kompanije… »

Prodavnice nas legalno pljačkaju!

Alo 23.09.2016
Iako već godinama “para”, odnosno stoti deo jednog dinara nije u opticaju, trgovci i dalje zaokružuju račun na najbližu dinarsku vrednost i “sitnišem” pune svoje kase! Koliko je zapravo novca koji se godišnje slije u džepove trgovaca koji… »

Gastarbajterski spisak 10 najboljih zemalja za rad

Alo 23.09.2016
Ljudi koji su napustili svoje zemlje u potrazi za boljim životom otkrili su koja je zemlja najbolja za takav početak. Sajt Expat Explorer objavio je rezultate koji pokazuju koja je, prema iseljenicima, najbolja zemlja za život. Mala republika Singapur… »

Znatno veće plate - nemoguća misija?

Alo 23.09.2016
Prosečna plata će biti veća za 80 evra?! Vlada Srbije i premijer Aleksandar Vučić najavili su da bi do kraja 2017. godine prosečna plata u Srbiji, koja trenutno iznosi 370 evra, mogla da poraste na 450 evra. Dakle, dve godine kasnije prosek primanja… »