Izvor: Auto blog arhiva vesti 23.09.2016

Novi Smart Electric Drive

Auto blog 23.09.2016
Ovde prvo treba podsetiti da je Smart u avgustu 2015. prestao sa proizvodnjom dotadašnje generacije električnog modela ForTwo Electric Drive, dok će na predstojećem sajmu automobila u Parizu premijeru imati nova generacija. U novoj Electric Drive gami… »

Volkswagen će završiti popravku spornih turbo dizela u Evropi do jeseni 2017.

Auto blog 23.09.2016
Volkswagen je saopštio da će kompletirati evropski opoziv u cilju ispravke spornog softvera do kraja 2017. godine, javlja „Automotive News Europe“. Komesarka Evropske Unije za prava potrošača, Vera Jurova, sastala se sa članom VW-ovog odbora… »

Alfa Romeo Giulia je "Zlatni auto" 2016. godine

Auto blog 23.09.2016
"Đulija", limuzina iz Alfa Romea, najpopularniji je automobil u Srbiji! U 3. izboru za automobil godine, "Zlatni auto", koji se održava u organizaciji magazina "Auto Bild", posetioci portala Blic.rs, čitaoci magazina i članovi stručnog žirija dodeli… »

Tesla Motors uvodi zaštitu od toplotnog udara u automobilu

Auto blog 23.09.2016
Iako se to kosi sa zdravim razumom, nije retkost da neodgovorni roditelji ostave svoju decu, a vlasnici kućnih ljubimaca pse, u zatvorenom automobilu izloženom dejstvu sunca. Na žalost, i pored svih upozorenja koja se objavljuju u letnjem periodu… »

TopSpeed test: Audi S5 Coupe 3.0 TFSI quattro

Auto blog 23.09.2016
Devet godina je prošlo od kako je proizvođač iz Ingolštata elegantnim sportskim kupeom uzburkao automobilski svet. Sada je vreme za novu, drugu, generaciju kod koje promene nisu samo “kozmetičke”, a mi smo u potrazi za dodatnim sportskim genima… »

Da li Tesli stiže konkurencija iz Kine? Azijati troše milijarde u toj nameri

Auto blog 23.09.2016
LeEco napada Proizvođač koji već neko vreme navodi Teslu Motors za glavnog konkurenta odlučio je da investira 1,8 milijardi dolara u novu fabriku za električna vozila Milijarder Jia Yueting, suosnivač i direktor kompanije, deluje nam prilično… »

Opel Mokka X: Potpuno digitalno povezana avanturistkinja za sve terene

Auto blog 23.09.2016
Riselshajm. Nova Opel MOKKA X je možda malih dimenzija (duga samo 4,28 metara), ali je ovaj SUV iz B segmenta definitivno velik kada je popularnost u pitanju. Prethodnik najnovijeg hita proizvođača iz Riselshajma, prva generacija Mokke, već je… »

Chevrolet Bolt: Cenom korektan, a mogućnostima ispred konkurencije

Auto blog 23.09.2016
Iako postoje jeftiniji električni automobili još uvek niko ne nudi toliku autonomiju po tako niskoj ceni. A konkretno ona iznosi 238 milja (389 km) prema EPA standardu uz protivrednost od 37.495 USD. U zavisnosti od iznosa subvencije ta cena može za… »

Spremite se, stiže Kawasaki R2

Auto blog 23.09.2016
Kawasaki sprema model s turbo kompresorom i agregatom od 600 kubika, što otkrivaju i nacrti japanske kompanije. Uz nacrte stiže i potvrda ranijih napisa o imenu dvotočkaša – R2! Kako je motocikl znatno manji od H2, za R2 će morati da se napravi… »

Povratak Hondinog "majmuna"

Auto blog 23.09.2016
Iz Indonezije stižu patent nacrti motocikla koji neverovatno podseća na legendarni Honda Monkey model. Mašina podseća na klasični Monkey, uz moderne disk kočnice napred i pozadi, novu viljušku, novi ram, podram i zadnju viljušku i, čini se… »