Izvor: Blic arhiva vesti 23.09.2016

Ban Ki Mun: Srbija ima konstruktivnu ulogu u regionu

Blic 23.09.2016
Generalni sekretar UN Bаn Ki Mun izjavio je da Srbijа imа konstruktivnu ulogu u regionu i pohvаlio nаpredаk pregovorа sа Evropskom unijom, saopšteno je danas iz Vlade Srbije nakon sastanka premijera Aleksandra Vučića sa generalni sekretarom UN… »

Saznajemo: Zastareo postupak protiv Karića, hoće li mu Srbija oprostiti svih 120 miliona evra?

Blic 23.09.2016
Protiv Bogoljuba Karića obustavljen je postupak u Višem sudu u Beogradu, ali i dalje je na snazi istraga koju vodi Tužilaštvo za organizovani kriminal i po kojoj je raspisana poternica protiv njega. Više tužilaštvo u Beogradu dobilo je rešenje… »

Volstrit žurnal: Vi ste prvi kandidat u istoriji sa planom za reformu UN!

Blic 23.09.2016
Nakon što je ugledni "Volstrit džurnal" u tekstu podržao Vuka Jeremića za generelnog sekretara UN i ocenio da je on jedini u trci koji zaslužuje tu poziciju, američki list je sa srpskim kandidatom napravio i video intervju u kome je Jeremić imao… »

Incko najavio sankcije: „Odgovaraće svi koji su učestvovali u provođenju referenduma“

Blic 23.09.2016
Visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko, inajavio je da su, nakon održavanja referenduma u Republici Srpskoj moguće sankcije za vlasti u RS, odnosno za one koji su "sprovođenjem referenduma o Danu RS počinili krivično delo". - Mislim da su sankcije… »

Tereza Mej odbrusila Borisu Džonsonu: "ja odlučujem kad će Bregzit"

Blic 23.09.2016
Britanska premijerka Tereza Mej odbacila je danas navode svog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona da će Britanija pokrenuti formalne pregovore o Bregzitu početkom sledeće godine. Portparol britanske premijerke rekao je za "Fajnenšel tajms" da… »

Strahota: Iz Sredozemnog mora izvučeno 162 tela migranata

Blic 23.09.2016
Egipatske vlasti saopštile su danas da su dosad iz vode izvučena 162 tela migranata, a strahuje se da su stradale još desetine, kada se pre tri dana prevrnuo brod nedaleko od severne egipatske obale. Brod se prevrnuo u sredu na skoro 12 kilometara od… »

Šta se dešava iza zatvorenih vrata: Bred Pit danima ne spava, strahuje za budućnost

Blic 23.09.2016
Bred Pit ovih dana veoma je rasejan i uplašen zbog mogućnosti da će izgubiti starateljstvo nad svojom decom. Njegova supruga Anđelina Džoli u papirima za razvod od suda je zatražila puno starateljstvo nad njihovim sinovima i ćerkama. Dva člana… »

MMF: Razmotrićemo povećanje plata u javnom sektoru

Blic 23.09.2016
“Ekonomski oporavak Srbije nastavlja da se ubrzava. Nedavni trendovi u pogledu zaposlenosti su takođe ohrabrujući. Makroekonomska perspektiva je pozitivna, ali su rizici, kako domaći tako i eksterni, i dalje povišeni i postoje strukturni izazovi. U… »

Viktorija Nuland Vučiću: Nastavite reforme, biće investitora

Blic 23.09.2016
Pomoćnik američkog državnog sekretara Viktorija Nuland poručila je prilikom susreta sa premijerom Aleksandrom Vučićem da će Srbija imati sve više američkih investitora zainteresovanih za ulaganje ukoliko nastavi uspešne reforme. Nuland i Vučić… »

Evro u ponedeljak 123,18 dinara

Blic 23.09.2016
Dinar će u ponedeljak, 26. septembra ojačati 0,1 odsto prema evru i zvanični srednji kurs biće 123,18 dinara za jedan evro, objavila je Narodna banka Srbije. Evro će koštati oko osam pare manje nego danas i za vikend kada će kurs biti 123,26… »