Izvor: Danas arhiva vesti 23.09.2016

Vučić: Srbija je stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu

Danas 23.09.2016
Srbija je stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu, poručio je premijer Srbije Aleksandar Vučić u govoru pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija (UN), ističući da dolazi iz relativno male zemlje u srcu Evrope i predstavlja ponosni, dostojanstveni… »

Karić: Vratiću se, ali moj posao je u Moskvi

Danas 23.09.2016
Vratiću se u Srbiju, ali moj posao je u Moskvi, izjavio je za Blic Bogoljub Karić posle vesti o zastarevanju postupka protiv njega u slučaju "Mobtel" i izrazio nadu da će i Tužilaštvo za organizovani kriminal odustati od postupka koji protiv njega… »

Vuk Jeremić drugoplasirani nakon preseka glasova

Danas 23.09.2016
Plasman kandidata Srbije smatra se velikim i neočekivanim uspehom, ocenjuju diplomate. Presek glasova nakon četiri runde neformalnog glasanja u Savetu bezbednosti UN pokazuje da je kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić drugoplasirani… »

Džonson:Britanija pokreće Bregzit 2017.

Danas 23.09.2016
Velika Britanija će pokrenuti formalnu proceduru napuštanja Evropske unije početkom sledeće godine i možda neće biti potrebe da se o razilaženju pregovara dve godine, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson. "Sada razgovaramo… »

MMF: Ubrzani oporavak Srbije

Danas 23.09.2016
Ekonomski oporavak Srbije nastavlja da se ubrzava, podržan poboljšanim poverenjem i uspešnim rezultatima programa, a nedavni trendovi u pogledu zaposlenosti su takođe ohrabrujući, izjavio je danas šef misije MMF Džejms Ruf na kraju petodnevne… »

Nuland: Sve više američkih investitora

Danas 23.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u Njujorku sa pomoćnikom državnog sekretara SAD Viktorijom Nuland. Kako je saopšteno iz vlade, razgovarali su o svim značajnim političkim pitanjima za Zapadni Balkan, napretku dijaloga sa… »

Dodik: Uspešan razgovor sa Putinom

Danas 23.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi da je razgovor bio veoma uspešan. On je dodao i da je Putin izrazio podršku stabilizaciji u regionu, javio je RTRS. "Predsednik Putin… »

MUP reagovao na pretnje Pajtićevoj deci

Danas 23.09.2016
Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je danas da je prijava povodom pretnji maloletnoj deci Bojana Pajtića odmah prosleđena Odeljenju za visokotehnološki kriminal. Oni su, kako se navodi u saopštenju, sproveli sve neophodne mere i radnje iz… »

Diskriminisana gradonačelnica

Danas 23.09.2016
Odbornik Skupštine Smedereva Perica Đorđević diskriminisao je gradonačelnicu Smedereva Jasnu Avramović na osnovu pola i godina, utvrdila je poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković. Prema njenom mišljenju, Đorđević je uvredio i… »

Istaknuta zastava Vojvodine na zgradi vlade

Danas 23.09.2016
Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović danas je na platou ispred zgrade vlade istakao tradicionalnu zastavu Vojvodine, a svečanosti je prisustvovao i gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević. Tom prilikom, Mirović je Vučeviću zvanično predao… »