Izvor: EurActiv arhiva vesti 23.09.2016

Istupanje Britanije iz EU počinje 2017.

EurActiv 23.09.2016
Britanska vlada planira da početkom 2017. pokrene proceduru za istupanje iz EU, izjavio je ministar spoljnih poslova Boris Džonson. Prema njegovom mišljenju, za pregovore će biti dovoljno i manje od dve godine. "Razgovaramo sa našim evropskim… »

Srbija za sada gubi 15 miliona evra iz IPARD fondova

EurActiv 23.09.2016
Srbija je iz Brisela obaveštena da za sada ne ispunjava uslove za korišćenje pretpristupnih fondova za poljoprivredu IPARD, potvrđeno je 23. septembra EurAktivu u Vladi Srbije i u Delegaciji EU u Srbiji. Osposobljavanje Uprave za agrarna plaćanja… »

Kukan: Očekujemo postepeno usklađivanje spoljne politike

EurActiv 23.09.2016
Šef delegacije Evropskog parlamenta Eduard Kukan rekao je 23. septembra da se nada da će Srbija postepeno povećavati nivo usklađenosti sa zajedničkom spoljnom politikom EU. On je rekao i da je u ovakvim turbulentnim vremenima u svetu bitno da… »

Strah od Trampa i raspada Unije pravi evropsku armiju

EurActiv 23.09.2016
Francuska i Nemačka dobile su snažnu podršku više država članica i institucija Evropske unije za plan hitnog stvaranja "odbrambene unije", neke vrste "evropske armije", stalne udružene vojne strukture više članica EU s jakim snagama za brzo… »

Ministri EU: Bez mnogo nade za TTIP

EurActiv 23.09.2016
Ministri EU ocenili su 23. septembra da je teško da EU može u skorije vreme zaključiti veliki trgovinski sporazum sa SAD i razgovarali su o tome da li da promene pravac pregovora. Sa druge strane, jednoglasno su podržali trgovinski sporazum sa Kanadom… »