Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 23.09.2016

Vučić: Srbija stub stabilnosti na Balkanu

Glas Amerike 23.09.2016
Trećeg dana zasedanja generalne skupštine Ujedinjenih nacija delegatima u Njujorku obratio se predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji je između ostalog poručio da je Srbija stub stabilnosti na Zapadnom Balkanu i da će tako biti u narednih… »

Venecijanska komisija protiv referenduma u RS

Glas Amerike 23.09.2016
Povodom situacije sa referendumom u RS oglasio se danas poslijepodne i predsjednik Venecijanske komisije Vijeća Evrope, Djani Bukićio, jasnom porukom vlastima RS: “Alarmiran sam činjenicom da, uprkos odluci Ustavnog suda BiH od 17. septembra, da… »

Huper,Server: Zapadni Balkan još jednom na probi

Glas Amerike 23.09.2016
Dok se građani srpskog entiteta Bosne i Hercegovine pripremaju da glasaju na kontroverznom referendumu o Danu državnosti Republike Srpske malo ko veruje da je pitanje na glasačkom listiću ono o čemu se zaista radi. Američki eksperti za Zapadni… »

Šef policije u Šarlotu: Objavićemo snimak

Glas Amerike 23.09.2016
Šef policije u Šarlotu izjavio je da će video snimak incidenta u kome je policija pucala u nenaoružanog Afroamerikanca biti objavljen u jednom trenutku. "Pitanje je kada i šta će biti sled dogadjaja", naveo je Ker Patni na konferenciji za novinare… »

Najmanje 30 poginulih u bombardovanju Alepa

Glas Amerike 23.09.2016
Stanovnici pobunjeničkog Alepa prijavili su seriju vazdušnih napada, u kojima je, prema rečima lokalnih posmatrača, poginulo najmanje 30 osoba. Sirijska vlada saopštila je da obnavlja ofanzivu na grad nakon što Sjedinjene Države i Rusija nisu… »

Jahu: Hakovani podaci 500 miliona korisnika

Glas Amerike 23.09.2016
Kompanija Jahu je potvrdila masovnu krađu podataka korisnika i prema njenim navodima, najmanje 500 miliona korisnika je ugroženo. Yahoo je saopštio da je digitalni upad izgleda izvšen od strane hakera po nalogu strane države. Kompanija je navela da… »

SAD: "Malo indikacija" da Moskva želi ublažavanje krize u Siriji

Glas Amerike 23.09.2016
Američki vojni i obaveštajni zvaničnici postavljaju pitanje da li Rusija ima nameru ili mogućnost da učini bilo šta u vezi sa sve dublje krize u Siriji, optužujući Moskvu za produžavanje humanitarne katastrofe. Optužbe su stigle kada je sirijska… »

Vučić završio posetu Njujorku, ide u Beč

Glas Amerike 23.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić završio je višednevnu posetu Njujorku, tokom koje se i obratio delegatima na 71. zasedanju Generalne skupštine UN. Pre popodnevnog odlaska u Beč, na skup o migrantskoj krizi, Vučić je jutro iskoristio za… »

Đurić ubijen dok je šetao zatvorskim krugom!

Glas Amerike 23.09.2016
Zavod za izvršenje krivičnih sankcija Crne Gore potvrdio je da je zatvorenik Dalibor Đurić (34), koji je juče popodne ranjen, umro u Kliničkom centru Crne Gore nakon bezuspješnog pokušaja reanimacije. Iz ZIKS-a je saopšteno da je juče oko 18… »

Treći dan protesta u Šarlotu u S. Karolini

Glas Amerike 23.09.2016
Protesti su izbili kao posledica ubistva 43 godine starog Keit Lamong Skota u gradskoj stambenoj četvrti. Policija je saopštila da su policajci tragali za drugom osobom, kad su videli Skota kako izlazi iz automobila sa pištoljem, te da je policajac… »