Izvor: Jug press/Regioni arhiva vesti 23.09.2016

Sekirom pretio pastorku

Jug press 23.09.2016
VRANJE Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Vranju, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva iz ovog grada, doneli su rešenje o zadržavanju do 48 sati N.P. (1962) iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio… »

Kreću geotermalna istraživanja u Vranjskoj Banji

Jug press 23.09.2016
VRANJE-VRANJSKA BANJA Članovi Gradskog veća u Vranju dali su saglasnost na Memorandum o saradnji između JP „Uprava Banje“ i kineske kompanije „Betec Resources“, koja se bavi istraživanjem obnovljivih i geotermalnih izvora energije. Zamenik… »

Devedeset godina lista “Vlasina”

Jug press 23.09.2016
VLASOTINCE U Vlasotincu je sinoć otvorena izložba povodom 90 godina od pojave lista “Vlasina”. Izložba je organizovana u Zavičajnom muzeju koji je smešten u staroj turskoj kuli iz 18. Veka koji je sinoć ponovo otvoren za posetioce. Prvi broj… »

Prodati „Rasadnici“ u Vranjskoj Banji

Jug press 23.09.2016
VRANJE , VRANJSKA BANJA Posle dužeg vremena preduzeće „Rasadnici“ u Vranjskoj Banji dobilo je novog vlasnika. Za 35 miliona dinara ovo banjsko preduzeće kupila je firma „Hleb i kifla“, koja je poznata po lancu pekara u Beograda. Za ovaj iznos… »

Zašto se menjaju programi poslovanja Direkcije i Pijace?

Jug press 23.09.2016
LESKOVAC Na trećoj sednici Skupštine grada usvojene su izmene i dopune programa poslovanja dva javna preduzeća, Direkcije za urbanizam i izgradnju i „Pijace“. Do izmena programa Direkcije došlo je zbog usaglašavanja sa rebalansom budžeta grada… »

SRC „Dubočica“ – mesto za partijsko zapošljavanje ?

Jug press 23.09.2016
LESKOVAC Odlukom odbornika Skupštine grada Leskovca SRC „Dubočica“ je iz preduzeća prerastao u ustanovu. Miodrag Rajković, v. d. direktora, obrazložio je da je reč o usaglašavanju sa Zakonom o budžetskom sistemu, na preporuku Ministarstva… »

Ko se (ne)brine o mladima?

Jug press 23.09.2016
LESKOVAC Laokalni akcioni plan za mlade, koji je na kraju ipak usvojen većinom glasova, bio je predmet duže diskusije u prepodnevnom zasedanju drugog dana rada treće sednice Skupštine grada Leskovca. Šefica odborničke grupe DS Jelena Spirić ocenila… »