Izvor: Moj Novi Sad arhiva vesti 23.09.2016

Svečano istaknuta tradicionalna zastava Vojvodine

Moj Novi Sad 23.09.2016
Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević prisustvovao je svečanoj ceremoniji na platou ispred Pokrajinske vlade gde je predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović svečano istakao tradicionalnu zastavu AP Vojvodine. Tom prilikom, gradonačelniku Novog… »

Ana Brnabić: Novi Sad je centar IT sektora, ne Beograd

Moj Novi Sad 23.09.2016
Ministarka lokalne samouprave Ana Brnabić, gradonačelnik Miloš Vučević i dekan Fakulteta tehničkih nauka zatražiće od Ministarstva obrazovanja i prosvete da poveća kvote na smerovima na Univerzitetu u Novom Sadu, za koje postoji potreba na… »

Nastavak čistke na RTV: Daško i Mlađa ukinuti

Moj Novi Sad 23.09.2016
Nezavisno društvo novinara Vojvodine upozorava javnost da su na RTV-u nastavljene političke čistke i da se program i dalje upodobljava zahtevima Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera. Sa RTV-a su uklonjeni sadržaji koji imaju kritički… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođeno 28 beba

Moj Novi Sad 23.09.2016
U Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, od juče u sedam sati ujutro, do jutros u isto vreme, rodile su: DEVOJČICE: Radmila Stojšin i Tamara Backović iz Novog Sada, Tijana Mijušković iz Odžaka, Danka Jovanović iz Suseka, Jovana… »

Obeležena 171 godina rada Gradske biblioteke u NS

Moj Novi Sad 23.09.2016
Gradska biblioteka u Novom Sadu danas je obeležila 171 godinu postojanja i rada, a svečani program povodom obeležavanja značajnog jubileja upriličen je u Čitaonici ove novosadske ustanove kulture. Gradska biblioteka u Novom Sadu radi na tradiciji… »

STARI ZNANAC POLICIJE: Dvaput opljačkao istu filijalu "Erste banke" u NS

Moj Novi Sad 23.09.2016
Počinilac jučerašnjeg razbojništva na Novom Naselju u decembru prošle godine izašao je s izdražavanja kazne zbog više oružanih pljački. Pripadnici Kriminalističke policije u Novom Sadu uhapsili su juče popodne Novosađanina Dušana K. (50)… »

Subotnje jutro hladno, tokom dana sunčano

Moj Novi Sad 23.09.2016
U Novom Sadu sutra tokom jutra veoma hladno, a moguća je pojava magle. Tokom dana biće pretežno sunčano. Vetar slab, promenljivog pravca. Minimalna temperatura 7°C, maksimalna dnevna 21°C. I narednih dana jutra će biti sveža, povremeno i… »

Sava Savić, novinar: Rat je veliko zlo, u kojem običan narod i sirotinja najviše nagrabuse

Moj Novi Sad 23.09.2016
Bez sumnje, Sava Savić je jedan od najvernijih pratilaca FK Vojvodina, ali i pedantnih hroničara novosadske punk scene s kraja 70-ih godina. Rođen je 1966. u Novom Sadu, zvanično je diplomirani sociolog, ali već 25 godina radi kao novinar u… »

Voda s gradskih bunara nije za piće

Moj Novi Sad 23.09.2016
Institut za javno zdravlje Vojvodine, na osnovu Ugovora s Gradom Novim Sadom, kontroliše zdravstvenu ispravnost vode za piće Iz fabrike vode i vodovodne mreže JKP ”Vodovod i kanalizacija”. Na osnovu mikrobioloških i fizičkih analiza ukupno 558… »

Marina Abramović u Novom Sadu

Moj Novi Sad 23.09.2016
Ogranak Američkog kutka u Novom Sadu na svom fejsbuk profilu se pohvalio da ih je posetila poznata umetnica Marina Abramović. Evo šta su napisali: "Verovali ili ne Marina Abramovic je bila kod nas! Iznenadila se videvši svoj lik na našoj roletni :)… »