Izvor: N1 Info arhiva vesti 23.09.2016

Incko: Posle održavanja referenduma nisu isključene sankcije

N1 Info 23.09.2016
Visoki predstavnik međunarodne zajednice u BiH Valentin Incko izjavio je da su moguće sankcije za one koji organizuju referendum u Republici Srpskoj. "Moram održati sastanak Saveta za sprovođenje mira (PIK). Mislim da ćemo govoriti o tome, da bi… »

MMF: O povećanju plata i penzija u oktobru

N1 Info 23.09.2016
Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejms Ruf rekao je da se ekonomski oporavak Srbije nastavlja, a da trendovi u pogledu zaposlenosti ohrabruju. Eventualno povećanje plata i penzija u javnom sektoru MMF će razmatrati u… »

Uhapšen jedan od najvećih makroa na Balkanu

N1 Info 23.09.2016
U akciji razbijanja lanca elitne prostitucije u Zagrebu, uhapšen je jedan od najvećih makroa na Balkanu Slobodan Dubajić Dabi (62) iz Bjelovara, kao i njegovih troje pomagača. Uhapšeni su osumnjičeni za 21 krivično delo, a policija je tokom… »

Istaknuta nova zastava Vojvodine

N1 Info 23.09.2016
Predsednik vojvođanske vlade Igor Mirović svečano je danas na platou ispred Pokrajinske vlade u Novom Sadu istakao tradicionalnu zastavu Vojvodine, koja je usvojena na prethodnom zasedanju Skupštine Vjvodine. Povodom isticanja zastave, u umetničkom… »

Misa za ustaške generale u Zagrebu

N1 Info 23.09.2016
U subotu je planirano da bude održana misa za 35 vojnika, pukovnika i generala NDH, u Bazilici srca Isusova u Zagrebu, objavio je "Antifašistički vjesnik" na svojoj Fejsbuk stranici. U istoj bazilici se redovno održavaju mise na godišnjicu smrti Ante… »

Slučaj Karić: Da li će ovog puta zaista da se vrati?

N1 Info 23.09.2016
Pre samo dva dana bio je u Milanu, na aukciji Fondacije Đoković, a sada se postavlja pitanje kada bi mogao da dođe u Beograd. Sudeći po onome što saopštava Viši sud, ne pre 2017. Postupak vođen protiv Bogoljuba Karića, kako navodi sud… »

Subvencije za kompanije koje zaposle mlade bez roditelja

N1 Info 23.09.2016
U hraniteljskim porodicama i domovima za decu bez roditeljskog staranja živi više od 7.000 dece i mladih kojima treba pomoć da se zaposle posle završetka škole i izlaska iz sistema socijalne zaštite, rekla je koordinatorka projekta "Budi svoj"… »

Komesar UN kritikuje Makedoniju zbog tretmana migranata

N1 Info 23.09.2016
Visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Raad al Husein kritikovao je Makedoniju zbog lošeg tretmana migranata. On je apelovao na Makedoniju da prestane da sprovodi "sistematsku politiku isterivanja i zatvaranja". Zeid Raad al Husein je izrazio posebnu… »

Hoking: Šta ako kontaktiramo vanzemaljce a oni nas unište?

N1 Info 23.09.2016
Slavni fizičar Stiven Hoking upozorava da bi ljudi trebalo dobro da razmisle da li će odgovoriti na signale neke vanzemaljske civilizacije jer bi to mogao biti - put u nestanak. Vanzemaljska civilizacija mogla bi biti tehnološki mnogo naprednija i… »

MUP RS: Pretnje ekstremista na dan referenduma

N1 Info 23.09.2016
Policija Republike Srpske raspolaže informacijama da bi pojedinci mogli da ugroze institucije tokom održavanja referenduma u RS, rečeno je posle sastanka ministra unutrašnjih poslova RS Dragana Lukača i predsednika entitetske skupštine. MUP RS… »