Izvor: Nova ekonomija arhiva vesti 23.09.2016

Zastareo postupak protiv Bogoljuba Karića

Nova ekonomija 23.09.2016
Postupak protiv Bogoljuba Karića za slučaj Mobtel zastareo je još u februaru, potvrđeno je za N1 u Višem tužilaštvu. Ipak, Karić još nije slobodan čovek u očima srpskog pravosuđa jer se protiv njega vodi još jedan postupak. Apsolutna zastara… »

Ukrajinski poslanici se potukli posle gostovanja na televiziji (VIDEO)

Nova ekonomija 23.09.2016
Poslanici Vrhovne Rade (ukrajinskog parlamenta) Aleksandar Vilkul i Vladimir Parasjuk potukli su se pred novinarima, prenosi ukrajinska televizija "112". Incident se dogodio nakon snimanja televizijske emisije "Večernji program" za vreme koje… »

EPS: Ugalj po višim cenama prodaju samo preprodavci

Nova ekonomija 23.09.2016
Građani mogu da kupe ugalj po staroj ceni direktno od Elektroprivrede Srbije (EPS), a po višim cenama ga prodaju preprodavci, saopštio je danas EPS. "Cena po kojoj trgovci ugljem prodaju taj ogrev je promenjena u skladu sa poslovnom politikom kompanije… »

Srbija još ne može da dobije novac iz evropskih IPARD fondova

Nova ekonomija 23.09.2016
Srbija je obaveštena da još ne ispunjava uslove za korišćenje pretpristupnih fondova za poljoprivredu IPARD, potvrđeno je Beti u vladi i Delegaciji EU u Srbiji. Procena da Srbija još nije spremna za korišćenje IPARD fondova doneta je na osnovu… »

Koliko srpska preduzeća koriste internet u poslovanju?

Nova ekonomija 23.09.2016
Sva preduzeća u Srbiji (99,8 odsto) koriste računar u poslovanju a 98,6 odsto koristi e-servise javne uprave, što je rast od 4,1 odsto u odnosu na 2015. To je pokazalo istraživanje Republičkog zavoda za statistiku (RZS) o upotrebi… »

Kinezi zainteresovani da pomognu i preuzmu PKB

Nova ekonomija 23.09.2016
Postoji veliki potencijal za privrednu saradnju Beograda i Pekinga i realizaciju zajedničkih projekata, rečeno je danas tokom posete Privrednoj komori Beograda delegacije tog kineskog grada sa privrednicima, koji su posebno zaintresovani za… »

Auto-put Ljig-Preljina na Koridoru 11 biće gotov do 31.oktobra

Nova ekonomija 23.09.2016
Predstavnici Azvirta i Koridora Srbije najavili su da će auto-put Ljig–Preljina na Koridoru 11 biti završen do 31. oktobra, a ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović je pozvala domaće podizvođače da povećaju… »

Ronhil posle 37 godina menja ime u Danhil

Nova ekonomija 23.09.2016
Poznati brend cigareta Ronhil posle 37 godina odlazi u istoriju, pa će od oktobra da se zove Danhil. Predstavnici kompanije Britiš Amerikan tobako su na konferenciji za novinare istakli da je Ronhill, posle osam godina neprestanog pada, izgubio više od… »

Siniša Mali uručio 12 vozila Fijat prestoničkim domovima zdravlja

Nova ekonomija 23.09.2016
Predstavnici grada Beograda uručili su 12 vozila Fijat prestoničkim domovima zdravlja, za čiji je nabavku iz gradskog budžeta izdvojeno 16 miliona dinara. Nakon primopredaje vozila, gradonačelnik Beograda Siniša Mali izjavio je da je to najveća… »

Petrović: Budžet opštine Bor ostvario suficit od 43,2 miliona dinara

Nova ekonomija 23.09.2016
Budžet opštine Bor za prvih šest meseci ove godine ostvario je suficit od 43,2 miliona dinara, izjavio je na sednici lokalnog parlamenta predsednik opštine Bor Živorad Petrović. On je naglasio da ostvarenje budžeta za taj period iznosi 41 odsto… »