Izvor: Pravda arhiva vesti 23.09.2016

Vučić: Sa kosovskim Albancima u zajedničku budućnost!

Pravda 23.09.2016
NjUJORK - Premijer Aleksandar Vučić rekao je u obraćanju pred Generalnom skupštinom Ujedinjenih nacija da je ponosan što je Srbija stub stabilnosti na Balkanu i poručio da će to biti i u narednih 20, 30 godina. Vučić rekao i da se region Zapadnog… »

Karić slobodan, oprošteno mu 60 miliona evra!

Pravda 23.09.2016
Bogoljub Karić, koji je punih 10 godina bio u bekstvu, sada je slobodan čovek i ne mora da strahuje od hapšenja, pošto je Viši sud u Beogradu obustavio postupak koji je vođen protiv njega zbog zloupotreba u vezi s "Mobtelom". Sud je obustavio… »

Posle četvrte runde glasanja Jeremić se probio na drugo mesto!

Pravda 23.09.2016
Kandidat Srbije za generalnog sekretara UN Vuk Jeremić nalazi se na drugom mestuprema preseku glasova posle četvrte runde glasanja u SB UN. Pozivajući se na neformalni dokument UN, list "Danas" navodi da Jeremić ima 33 pozitivna, 18 negativnih i devet… »

Incko: Svi koji učestvuju u organizovanju referenduma biće kažnjeni!

Pravda 23.09.2016
Visoki predstavnik u BiH, Valentin Incko, najavio je da su, nakon održavanja referenduma u Republici Srpskoj moguće sankcije za vlasti u Republici Srpskoj, odnosno za one koji su “sprovođenjem referenduma o Danu Republike Srpske počinili krivično… »

Tereza Mej oštro: "Bregzit" kad ja kažem!

Pravda 23.09.2016
Britanska premijerka Tereza Mej odbacila je danas navode svog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona da će Britanija pokrenuti formalne pregovore o „bregzitu“ početkom sledeće godine. Portparol britanske premijerke rekao je za „Fajnenšel… »

Pogledajte tuču ukrajinskih poslanika pred novinarima! (video)

Pravda 23.09.2016
Poslanici ukrajinske Vrhovne rade Aleksandar Vilkul i Vladimir Parasjuk potukli su se pred novinarima, javila je ukrajinska televizija "112". Incident se dogodio nakon snimanja televizijske emisije "Večernji program" tokom koje parlamentarci nisu mogli… »

U ponoć počinje tišina: Još jedan dan do referenduma u Republici Srpskoj

Pravda 23.09.2016
Sve tehničke pripreme za održavanje referenduma su završene. Republička komisija za održavanje referenduma o Danu Republike spremna je za izjašnjavanje na kojem pravo glasa ima milion i 200 hiljada građana. Svi glasački materijali za referendum… »

Erdogan: Amerikanci isporučuju oružje teroristima!

Pravda 23.09.2016
Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan optužio je SAD za naoružavanje kurdskih boraca u Siriji kojima su, kako tvrdi, isporučile dva aviona sa naoružanjem. - Ako mislite da možete da pobedite Islamsku državu sa Zaštitnim jednicama kurdskog naroda… »

Vučić: Igraju igru u kojoj treba zastrašiti Srbe

Pravda 23.09.2016
Mislim da smo mnogo dobrog posla napravili za Srbiju u SAD, poručio je premijer Aleksandar Vučić po završetku boravka u Njujorku. Vučić je u Njujorku govorio na sednici Generalne skupštine Ujedinjenih nacija i imao bilateralne susrete. Kako kaže… »

Napokon: Zavijorila se tradicionalna zastava AP Vojvodine!

Pravda 23.09.2016
Tradicionalna zastava Vojvodine svečano je danas okačena na jarbol ispred Vlade AP Vojvodine, a zastavu je podigao pokrajinski premijer Igor Mirović. On je poželeo da se tradicionalna vijori i u budućnosti i rekao da će ona sa drugim zastavama biti… »