Izvor: Ritam grada Kg arhiva vesti 23.09.2016

Sufinansiranje projekta „Kragujevac u fokusu – prva prestonica kulture Republike Srbije“

Ritam grada Kg 23.09.2016
Gradsko veće dalo je saglasnost gradonačelniku Kragujevca Radomiru Nikoliću da sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem zaključi Ugovor o sufinansiranju projekta „Kragujevac u fokusu – prva prestonica kulture Republike… »

Kragujevac predstavio potencijale privrednicima iz Kine

Ritam grada Kg 23.09.2016
U ovom trenutku Kina nije među najvećim investitorima u Srbiji, ali postoji potencijal da se to promeni zbog velike zainteresovanosti kineskih privrednika za ulaganja u poljoprivredu, energetiku, infrastrukturu, građevinarstvo, turizam i IT u Srbiji… »

Vodička tura „Kolevka srpske industrije“

Ritam grada Kg 23.09.2016
Gradska turistička organizacija „Kragujevac“ realizovaće sutra novu pešačku vodičku turu pod nazivom „Kolevka srpske industrije“, u okviru akcije „Kragujevac kroz ulice i muzeje“. Zainteresovani će sa stručnim vodičem moći da posete… »

„Basne iz senke“ u PZD

Ritam grada Kg 23.09.2016
Sutra od 12 sati, u Pozorištu za decu Kraguejvac, odigraće se najnovija predstava „Basne iz senke“. Režiju potpisuje Biserka Kolevska, za scenografiju i kostime zadužena je Svila Veličkova, koreografija je delo Zornice Petrove, a rediteljka je… »

Tesla očarao Kragujevčane

Ritam grada Kg 23.09.2016
Posle Beograda, Novog Sada, Niša, Budve, Herceg Novog, Telekom Srbija organizovao je multimedijalni projekat “Teslin vremeplov” u Kragujevcu. Pred više stotina Kragujevčana na Đačkom trgu prikazana je ova nesvakidašnja 4D projekcija. Posetioci… »

„Petarda“ Ekonomca i u Pazaru

Ritam grada Kg 23.09.2016
Nakon što su na startu sezone sa pet golova u mreži ispratili tim Letećeg Holanđanina, igrači Ekonomca pobrinuli su se za „petardu“ i na prvom gostovanju u aktuelnom takmičenju, protiv Novog Pazara – 5:1. Na prvi pogodak čekalo se do 14… »

Kolaps u Glavnoj, udes kod “Maksija”

Ritam grada Kg 23.09.2016
U Glavnoj ulici, kod prodavnice “Maxi”, došlo je do lančanog sudara tri vozila. To je prouzrokovalo dugu kolonu vozila. Ekipa saobraćajne policije obavlja uviđaj. Prema prvim informacijama nema povređenih, pričinjena je samo materijalna šteta.… »

Kragujevac dobija 15 miliona za energetsku efikasnost

Ritam grada Kg 23.09.2016
Ministar rudarstva i energetike Aleksandar Antić i predstavnici 15 lokalnih samouprava, među kojima i Kragujevac, potpisali su ugovore o dodeli ukupno 125 miliona dinara za unapređenja energetske efikasnosti. U ime grada Kragujevca, koji je dobio… »

GTO i učenici OŠ “Sveti Sava” deo karnevala u Lazarevcu

Ritam grada Kg 23.09.2016
Na Dečijem karnevalu u Lazarevcu, koji je održan u okviru 28. Festivala humora za decu, Kragujevac su predstavljali Gradska turistička organizacija i učenici OŠ “Sveti Sava”. Učenici te škole učestvovali su u karnevalskoj povorci sa maskama… »

Rock n’ roll “terapija” u Domu omladine

Ritam grada Kg 23.09.2016
U subotu 24. septemba od 21 sat u Domu omladine svirka koju ne bi trebalo propustiti. Concrete Worms, dobro poznati majstori garažnog hc/punk zvuka i voodoo blues/punk barabe Jimi Triple B’s Blues Band su udružili snage da održe par rock n’ roll… »