Izvor: RT Kragujevac arhiva vesti 23.09.2016

Sufinansiranje projekta "Kragujevac u fokusu"

RT Kragujevac 23.09.2016
Gradsko veće dalo je saglasnost gradonačelniku Radomiru Nikoliću da sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem zaključi Ugovor o sufinansiranju projekta "Kragujevac u fokusu – prva prestonica kulture Republike Srbije" u iznosu od… »

Kragujevčani na Međunarodnom festivalu nauke

RT Kragujevac 23.09.2016
Sekcija primenjene fizike i elektronike Prve kragujevačke gimnazije učestvovaće krajem godine na Međunarodnom festivalu nauke u Beogradu što predstavlja svojevrsno priznanje za obdarene učenike matematičke gimnazije. Polaznici sekcije svoja… »

Četiri decenije Muzeja "21. oktobar"

RT Kragujevac 23.09.2016
Spomenica "Spomen park Kragujevački oktobar 1953 - 2016" godine, predstavljena je javnosti u Muzeju "21. oktobar" u Šumaricama. Publikacija je objavljena povodom četrdesete godišnjice memorijalnog muzeja, koji čuva uspomenu na žrtve kragujevačkog… »

Izložba "Sreća je kao leptir"

RT Kragujevac 23.09.2016
Da je sreća kao leptir uči akademska slikarka Jelena Spasojević kroz svoju izložbu u Malom likovnom salonu Narodnog muzeja. U pitanju je izbor iz ciklusa slika, u kome umetnica iz Šapca prati igru leptira i na njoj zasniva svoju likovnu priču… »

Memorijalni turnir "Dejan Brđović"

RT Kragujevac 23.09.2016
U čast odbojkaške legende Dejena Brđovića, u nedelju, 25. septembra, biće održan istoimeni memorijalni turnir u školi "Stanislav Sremčević". Učesnici turnira su odbojkaški klubovi "Jagodina", "Ribnica 04", "Partizan" i domaćin "Smeč 5"… »

Povoljan privredni ambijent

RT Kragujevac 23.09.2016
Kragujevačka lokalna samouprava intenzivno radi na stvaranju povoljnog privrednog ambijenta, a industrijska zona Feniks, koja je potpuno infrastrukturno opremljena, glavni je adut grada na putu privlačenja domaćih i stranih investitora. Iako je… »

Peticija za sniženje cene grejanja

RT Kragujevac 23.09.2016
Udruženje Kragujevački kućni savet pokrenulo je peticiju za sniženje cene daljinskog grejanja. U ovom udruženju smatraju da su se zbog pojeftinjenja energenata, uštede u poslovanju i smanjenja zaposlenih u kragujevačkoj Energetici, stekli uslovi za… »

Đubrivo iz robnih rezervi

RT Kragujevac 23.09.2016
Poljoprivrednim gazdinstvima na teritoriji grada Kragujevca Direkcija za robne rezerve ustupiće za jesenju setvu do 170.000 kilograma mineralnog đubriva iz gradskih robnih rezervi. Obaveza poljoprivrednih proizvođalča je da predaju Direkciji… »