Izvor: RTS arhiva vesti 23.09.2016

Ban Kimun: Konstruktivna uloga Srbije u regionu

RTS 23.09.2016
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Kimun je, u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem, istakao konstruktivnu ulogu Srbije u regionu i pohvalio napredak u evrointegracijama. Aleksandar Vučić i Ban Kimun su razgovarali na marginama zasedanja… »

Poternica za Karićima još na snazi

RTS 23.09.2016
Poternica raspisana 2006. godine za Bogoljubom Karićem i dalje je na snazi i protiv njega se vodi istraga pred Tužilaštvom za organizovani kriminal zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica. U saopštenju Višeg suda se precizira da je i… »

Volstrit džornal ponovo podržao Jeremića

RTS 23.09.2016
Američki Volstrit džornal ponovo je otvoreno podržao kandidata Srbije za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuka Jeremića, ovog puta tako što ga je pozvao da gostuje u jednoj od njihovih emisija. Nakon što je Volstrit džornal u ponedeljak… »

Dodik: Ne zanimaju me frustracije Valentina Incka

RTS 23.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da se visoki predstavnik u BiH Valentin Incko svojim pretnjama sankcijama vlastima RS nakon referenduma zapravo dodvorava "sarajevskoj čaršiji"“. Dodik je za Nezavisne, komentarišući Inckovu… »

Mej poručuje Džonsonu: Ja odlučujem kada će Bregzit

RTS 23.09.2016
Britanska premijerka Tereza Mej odbacila je navode svog ministra spoljnih poslova Borisa Džonsona da će Britanija pokrenuti formalne pregovore o Bregzitu početkom sledeće godine. Portparol britanske premijerke rekao je za "Fajnenšel tajms" da odluku… »

Brodolom kod Egipta, udavilo se 162 migranta

RTS 23.09.2016
Egipatske vlasti saopštile su da je iz mora izvučeno 162 tela tri dana pošto se prevrnuo brod s migrantima kod sredozemne obale Egipta. Guverner provincije Beheira Muhamed Sultan rekao je da se strahuje da je u brodolomu stradalo još nekoliko desetina… »

Ruf: Ekonomski oporavak Srbije nastavlja da ubrzava

RTS 23.09.2016
Podržan poboljšanim poverenjem i uspešnim rezultatima programa, ekonomski oporavak Srbije nastavlja da se ubrzava, ocenjuje šef misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejms Ruf. Ističe da su i nedavni trendovi u pogledu zaposlenosti… »

Bred Pit se prestravio da bi mogao da izgubi decu

RTS 23.09.2016
Nakon vesti o razvodu Breda Pita i Anđeline Džoli počelo je da se spekuliše o odnosu slavnog para, a juče je preneto da je Bred Pit optužen za zlostavljanje dece. Međutim, dva člana njihovog osoblja, koji su za par radili nekoliko godina, kažu da… »

Vučić i Nulandova o situaciji na Balkanu i investicijama

RTS 23.09.2016
Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland poručila je prilikom susreta sa premijerom Aleksandrom Vučićem da će Srbija imati sve više američkih investitora zainteresovanih za ulaganje ukoliko nastavi uspešne reforme. Nulandova i… »

Ukrajina, tuča poslanika pred novinarima

RTS 23.09.2016
Poslanici ukrajinske Vrhovne rade Aleksandar Vilkul i Vladimir Parasjuk potukli su se pred novinarima, javila je ukrajinska televizija "112". Incident se dogodio nakon snimanja televizijske emisije Večernji program, tokom koje parlamentarci nisu mogli da… »