Izvor: RTS arhiva vesti 23.09.2016

Partizan bolji od Lukoila u prepunoj hali "Ranko Žeravica"

RTS 23.09.2016
Košarkaši Partizana savladali su u prijateljskom meču Lukoil sa 79:61 u prepunoj Hali sportova "Ranko Žeravica" i pokazali da su spremni za početak nove sezone. Hečer najefikasniji u crno-belom dresu sa 18 poena. Navijači Partizana su ispunili Halu… »

Rogozin: Rusija opreznija u zaštiti granice na Krimu

RTS 23.09.2016
Potpredsednik ruske vlade je obišao glavne punktove na državnoj granici sa Ukrajinom. Upozorava na pokušaj stvaranja nepovoljne situacije na ruskoj teritoriji i poluostrvu Krim. Dmitrij Rogozin je upozorio da bi Rusija trebalo da bude spremna na nove… »

Teslin vremeplov oduševio Kragujevčane

RTS 23.09.2016
Nakon velikog uspeha u Beogradu, Novom Sadu, Nišu i na Crnogorskom primorju, inovativni projekat Telekoma Srbija "Teslin vremeplov" prikazan je i u Kragujevcu, samom srcu Šumadije, na zdanju Prve kragujevačke gimnazije. Mnogobrojni Kragujevčani i… »

Otvorena nova sezona Beogradske filharmonije

RTS 23.09.2016
Intoniranjem himne "Bože pravde" na Kolarcu svečano je otvorena nova koncertna sezona Beogradske filharmonije pod nazivom "Samo muzika – jer doživljaj nema cenu". Već prvi koncert je opravdao slogan sezone budući da su filharmoničari pod upravom… »

Đurović: Zaustavljanje kontinentalne migracije Sizifov posao

RTS 23.09.2016
Od dogovora EU i Turske u oktobru zavisiće kakva nas situacija sa migrantima čeka do kraja godine, kaže za RTS Radoš Đurović iz Centra za zaštitu i pomoć tražiocima azila. Jesen u Srbiji nevoljno je dočekalo oko 7.000 migranata. Za sada… »

Kartonskim zidom u Berlinu protiv Trampa

RTS 23.09.2016
Nedaleko od mesta sa kojeg je pre tri decenije Ronald Regan pozvao Mihaila Gorbačova da sruši Berlinski zid, simbolično je podignut zid od kartonskih kocki sa likom Donalda Trampa. Aktivisti mreže "Avaz" iz Amerike i Evrope pozvali su Amerikance koji… »

Borusija ponovo na vrhu

RTS 23.09.2016
Fudbaleri Borusije Dortmund pobedili su na svom stadionu Frajburg sa 3:1 u petom kolu nemačke Bundeslige. Borusija je do prednosti stigla u 45. minutu pogotkom Pjer-Emerika Ombamejanga, da bi Lukaš Pišček u 53. povisio na 2:0. Frajburg je u 60. minutu… »

Gde će migranti dočekati zimu?

RTS 23.09.2016
Jesen u Srbiji nevoljno je dočekalo oko 7.000 migranata. Za sada situacija ne zabrinjava, kažu u Komesarijatu za izbeglice, jer kapaciteta za smeštaj izbeglica još ima. Ipak, hladno vreme će otežati situaciju. Rešenje migrantske krize bila je… »

O orguljama iz Odžaka priča se i u Bavarskoj

RTS 23.09.2016
U Srbiji postoji nekoliko stotina orgulja, a najviše ih je u Vojvodini, čak 173. "Kraljica instrumenata" uglavnom krasi crkve, ali i pojedine ustanove kulture. Jedinstvene orgulje, kakvih nema nigde u Evropi, pažljivo se čuvaju u rimokatoličkoj crkvi… »

„Rošer bend“ 25. septembra u Centru „Sava“

RTS 23.09.2016
„Rošer bend“ održaće koncert 25. septembra u Centru „Sava“, a na programu će biti orijentalna i etno muzika. Bend čine Radmila Vardalić (violina), Selena Jakovljević (violina), Dejan Rokvić (viola), Filip Savić (kontrabas), Aleksandar… »