Izvor: RTS/Balkan arhiva vesti 23.09.2016

Dodik: Ne zanimaju me frustracije Valentina Incka

RTS 23.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da se visoki predstavnik u BiH Valentin Incko svojim pretnjama sankcijama vlastima RS nakon referenduma zapravo dodvorava "sarajevskoj čaršiji"“. Dodik je za Nezavisne, komentarišući Inckovu… »

Razbijen lanac prostitucije u Zagrebu

RTS 23.09.2016
Privođenjem četiri osobe u Zagrebu razbijen je lanac prostitucije, a okrivljenima se stavlja na teret 21 krivično delo prostitucije u dužem periodu tokom kojeg su prihodovali, kako se navodi, impresivno veliki novčani dobitak. Uhapšeni su trener… »

Sve spremno za referendum u Republici Srpskoj

RTS 23.09.2016
MUP Republike Srpske podigao je nivo bezbednosti jer, kako kažu, postoje informacije da bi pojedini radikalni krugovi mogli da ugroze institucije tog entiteta. Nadležni napominju da je sve spremno za sprovođenje referenduma. Na pitanje "Da li… »

Venecijanska komisija uznemirena referendumom u RS

RTS 23.09.2016
Zbog toga što će vlasti u RS ipak obaviti referendum uprkos odluci Ustavnog suda Bosne i Hercegovine od 17. septembra o obustavljanju referenduma u tom entitetu zakazanog za 25. septembar, Venecijanska komisija Saveta Evrope u svom saopštenju poručila… »

Čubrilović: Iz Zakona o praznicima izbacujemo diskriminatorske odredbe

RTS 23.09.2016
Predsednik Skupštine Republike Srpske Nedeljko Čubrilović obavestio je šefa Delegacije Evropske unije u BiH Larsa-Gunara Vigemarka da će posle referenduma izmenama i dopunama iz Zakona o praznicima biti izbačene diskriminatorske odredbe koje… »

Mur: Referendum u RS potpuno beskoristan

RTS 23.09.2016
Šef Misije OEBS u BiH Džonatan Mur izjavio je da je više puta rekao, a i međunarodna zajednica je rekla da je referendum o Danu Republike potpuno beskoristan i da svi znaju kakav će biti rezultat glasanja 25. septembra. "Važno je da to nije… »

UN kritikuju Makedoniju zbog odnosa prema migrantima

RTS 23.09.2016
Visoki komesar UN za ljudska prava Zeid Raad al Husein kritikovao je Makedoniju zbog odnosa prema migrantima i pozvao Skoplje da okonča "sistemsku politiku proterivanja i privođenja". Zeid Raad al Husein je izrazio naročito zabrinutost za 180 migranata… »

Bardoš: Glavni izazov balkanska mreža Islamske države

RTS 23.09.2016
Američki stručnjak za politiku Balkana i pitanja bezbednosti Gordon Bardoš smatra da će glavni izazov za obaveštajne i bezbednosne službe koje se bave pretnjama Islamske države biti njena balkanska mreža. Gordon Bardoš je ukazao da veliki broj… »

Lukač: Vehabije i ekstremisti pretnja institucijama RS

RTS 23.09.2016
Bezbednosne strukture u Republici Srpskoj podigle su nivo bezbednosti zbog pretnji da bi pojedinci iz vehabijskih i ekstremističkih organizacija mogli da ugroze institucije RS tokom održavanja referenduma i predstojećih lokalnih izbora, saopštio je… »

Incko najavio sankcije za vlast u RS

RTS 23.09.2016
Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zapretio je da će nakon održavanja referenduma u Republici Srpskoj uslediti sankcije za vlasti u RS, odnosno za one koji su sprovođenjem referenduma o Danu RS počinili krivično delo. "Ja mislim da su sankcije… »