Izvor: RTS/Društvo arhiva vesti 23.09.2016

Muižnieks Vulinu: Pružiti odštetu svim žrtvama ratnih zločina

RTS 23.09.2016
Komesar Saveta Evrope za ljudska prava Nils Muižnieks u pismu ministru za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandru Vulinu poziva na obezbeđivanje adekvatne odštete svim žrtvama ratnih zločina, u skladu sa međunarodnim… »

Septembarska klasa vojnika položila zakletvu

RTS 23.09.2016
Vojnici na dobrovoljnom služenju vojnog roka generacije "septembar 2016" svečano su položili vojničku zakletvu. Svečanosti su održane u kasarnama u Somboru, Leskovcu i Valjevu. Čestitajući položenu zakletvu vojnicima, kadetima i slušaocima klase… »

Vremenska prognoza - 24. septembar

RTS 23.09.2016
Do kraja dana u većem delu Srbije sunčano vreme. Na severu zemlje kasnije popodne i uveče umereno oblačno ali suvo. Vetar slab, promenljivog pravca. Najviša dnevna temperatura od 20 do 23 stepena.… »

Jankovićeva: Odbornik diskriminisao gradonačelnicu Smedereva

RTS 23.09.2016
Poverenica za zaštitu ravnopravnosti Brankica Janković utvrdila da je odbornik Skupštine grada Smedereva Perica Đorđević diskriminisao gradonačelnicu Smedereva Jasnu Avramović na osnovu pola i godina. Kako se navodi u saopštenju poverenice… »

Vulin: Plate će biti povećane u najskorijem roku

RTS 23.09.2016
Ministar za rad Aleksandar Vulin izjavio je da očekuje razgovore sa Međunarodnim monetarnim fondom i povećanje plata u najskorijem roku, ali da nije neozbiljan čovek da bi mogao da kaže kada će to biti. Ističe da je u državnu kasu u septembru od… »

Brnabić: Novi Sad je IT centar Srbije

RTS 23.09.2016
Ministarska državne uprave i lokalne samouprave Ana Brnabić izjavila je, nakon sastanka sa predstavnicima IT kompanija u Novom Sadu, da je u taj grad došla da uči od najboljih, da vidi kako vlada može više da podrži IT kompanije, ali i kako da… »

Gojković: Srbija odlučna u borbi protiv nasilja nad ženama

RTS 23.09.2016
Predsednica parlamenta Maja Gojković poručila je da je država odlučna da sprovede sveobuhvatnu borbu protiv nasilja nad ženama. Gojkovićeva je na otvaranju seminara Ženske parlamentarne mreže u Šapcu rekla da će država usvajanjem novim propisa… »

Jačanje kapaciteta OEBS-a u upravljanju civilnim krizama

RTS 23.09.2016
Prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić je, u svojstvu člana Trojke OEBS-a, na skupu u Njujorku posvećenom jačanju kapaciteta OEBS-a u upravljanju civilnim krizama, istakao moć te organizacije u rešavanju sukoba, pre… »

Umeren saobraćaj na putevima u Srbiji

RTS 23.09.2016
Saobraćaj na putevima u Srbiji je umerenog intenziteta čije se pojačanje očekuje sa prvim popodnevnim satima zbog početka vikenda, i odvija se bez zastoja, saopšteno je iz AMSS. Očekuje se sunčano i nešto toplije vreme u odnosu na prethodne dane… »

Službenici MSP na Kosovu i Metohiji

RTS 23.09.2016
Posetom manastiru Banjska u opštini Zvečan na severu KiM, službenici Ministarstva spoljnjih poslova Srbije započeli su dvodnevnu posetu Kosovu i Metohiji. Službenici MSP, koji koji će zauzimati značajne pozicije u diplomatsko-konzularnim… »