Izvor: RTS/Ekonomija arhiva vesti 23.09.2016

Volstrit džornal ponovo podržao Jeremića

RTS 23.09.2016
Američki Volstrit džornal ponovo je otvoreno podržao kandidata Srbije za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuka Jeremića, ovog puta tako što ga je pozvao da gostuje u jednoj od njihovih emisija. Nakon što je Volstrit džornal u ponedeljak… »

Ruf: Ekonomski oporavak Srbije nastavlja da ubrzava

RTS 23.09.2016
Podržan poboljšanim poverenjem i uspešnim rezultatima programa, ekonomski oporavak Srbije nastavlja da se ubrzava, ocenjuje šef misije Međunarodnog monetarnog fonda za Srbiju Džejms Ruf. Ističe da su i nedavni trendovi u pogledu zaposlenosti… »

EPS: Ugalj skuplji samo kod preprodavaca

RTS 23.09.2016
Građani mogu da kupe ugalj po staroj ceni direktno od Elektroprivrede Srbije (EPS), a po višim cenama ga prodaju preprodavci, saopštio je EPS. "Cena po kojoj trgovci ugljem prodaju taj ogrev je promenjena u skladu sa poslovnom politikom kompanije za… »

Kako se Srbija sprema za korišćenje IPARD fondova EU

RTS 23.09.2016
Vlada Srbije potvrdila je da je Srbija obaveštena da ne ispunjava uslove za korišćenje pretpristupnih fondova za poljoprivredu IPARD, saopštila je "Beta". Procena da Srbija još nije spremna za korišćenje IPARD fondova doneta je na osnovu posete… »

Indija kupuje od Francuske 36 borbenih aviona

RTS 23.09.2016
Indija je potpisala sa Francuskom ugovor vredan 8,89 milijardi evra za kupovinu 36 borbenih aviona tipa "rafal" koji će biti proizvedeni u Francuskoj. Ovim sporazumom Indija će zameniti starije avione u sastavu svojih vazdušnih snaga. Prvobitno je… »

Kinezi zainteresovani za privatizaciju PKB-a

RTS 23.09.2016
Postoji veliki potencijal za privrednu saradnju Beograda i Pekinga i realizaciju zajedničkih projekata, rečeno je tokom posete Privrednoj komori Beograda delegacije tog kineskog grada sa privrednicima, koji su posebno zaintresovani za Poljoprivrednu… »

Prestonički domovi zdravlja dobili 12 novih automobila

RTS 23.09.2016
Gradonačelnik Beograda Siniša Mali uručio je ključeve 12 novih automobila direktorima 10 prestoničkih domova zdravlja, koji će doprineti boljoj primarnoj zdravstvenoj zaštiti u gradu. U nabavku vozila grad je uložio nešto više od 16 miliona… »

Ikarbus na sajmu kamiona i autobusa u Hanoveru

RTS 23.09.2016
U Hanoveru u Nemačkoj juče je počeo najveći svetski sajam kamiona i autobusa. Učestvuje čak 2.500 proizvođača iz celog sveta sa oko 100 novih, može se reći revolucionarnih vozila. Prvi serijski kamioni na struju najavljeni su za 2018. godinu, a… »

Čadež: Proizvodi iz Srbije mogu biti konkurentni na ruskom tržištu

RTS 23.09.2016
Predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež istakao je da Srbija ima mnogo proizvoda koje može da ponudi zahtevnom tržištu Rusije. Marko Čadež je agenciji Beta rekao da proizvodi iz Srbije mogu biti konkurentni na ruskom tržištu, a u prilog… »

"Beograd na vodi" predstavljen u Londonu

RTS 23.09.2016
Više od stotinu zvanica iz Velike Britanije prisustvovalo je predstavljanju master plana "Beograda na vodi", koje je održano u prestižnoj londonskoj robnoj kući "Herods", u saradnji sa Britansko-srpskom privrednom komorom i kompanijom "Harrods… »