Izvor: RTS/Hronika arhiva vesti 23.09.2016

Sudar tramvaja i motocikla u Beogradu, devojka podlegla povredama

RTS 23.09.2016
Devojka koja je bila na motociklu preminula je od povreda zadobijenih u sudaru sa tramvajem u Beogradu. Vozač skutera je povređen. Do sudara je došlo u 15.15 na uglu Ulice Teodora Drajzera i Bulevara vojvode Putnika. Povređeni su prevezeni u Urgentni… »

Optuženi predlog za generala Dragišu Simića

RTS 23.09.2016
Treće osnovno tužilaštvo u Beogradu optužilo je nekadašnjeg načelnika Uprave saobraćajne policije generala Dragišu Simića zbog zloupotrebe službenog položaja u vezi sa prekršajnim postupcima. Optužnim predlogom koji je podnet sudu… »

Mijatović: Praćenje Ćuruvije prekinuto na dan ubistva

RTS 23.09.2016
Suđenje za ubistvo novinara Slavka Ćuruvije nastavljeno je u Specijalnom sudu u Beogradu svedočenjem bivšeg pomoćnika načelnika resora Državne bezbednosti Zorana Mijatovića. Mijatović je rekao da su Ćuruviju dan pre ubistva pratili pripadnici… »

Nastavljeno suđenje žandarmima za napad na Andreja Vučića

RTS 23.09.2016
Ispitivanjem kolege optuženih iz niškog odreda Žandarmerije Vinka Hristova, u Višem sudu u Beogradu nastavljeno je suđenje osmorici žandarma optuženih za napad na Andreja Vučića i Predraga Malog kao i još dvojicu pripadnika vojne policije pred… »

MUP postupio po krivičnoj prijavi Bojana Pajtića

RTS 23.09.2016
Posebno tužilaštvo za visokotehnološki kriminal saopštilo je da u slučaju predmeta pretnji lideru DS-a Bojanu Pajtiću i njegovoj deci nastavlja dalje postupanje, imajući u vidu usvojenu praksu hitnog preduzimanja radnji u slučajevima upućivanja… »

Muškarac povređen u pucnjavi u Rakovici

RTS 23.09.2016
Jedna muška osoba, starosti oko 30 godina, noćas je povređena iz vatrenog oružja u ulici Pilota Mihajla Petrovića u Beogradu. Incident se dogodio u 01.40 časova, kod broja 33, rekla je portparolka Hitne pomoći Nada Macura. Muškarac je sa… »

Zvezdara, bandera ispred škole pala na muškarca

RTS 23.09.2016
Na ulazu u OŠ "Jelena Ćetković" na Zvezdari pala je bandera pod naponom na ulicu, povredivši muškarca koji ju je zadržao da ne padne na decu. Stanari koji žive preko puta škole ističu da opasnost za decu, roditelje i prolaznike vreba i od stabla… »

Napao ženu i pastorka sekirom u Vranju

RTS 23.09.2016
Vranjanac N. P. (54) uhapšen je zbog sumnje da je napao svoju partnerku i njenog sina. Sumnja se da je N. P. sekirom pretio sinu svoje partnerke, a zatim fizički napao i njega i ženu, saopštila je policija. Osnovno javno tužilaštvo je osumnjičenom… »

Ivanovićeva odbrana traži izuzeće sudije Albanca

RTS 23.09.2016
O žalbi na presudu lideru građanske inicijative SDP Oliveru Ivanoviću pred Apelacionim sudom u Prištini odlučivaće i jedan sudija kosovski Albanac, čije je izuzeće zatražila odbrana. Posle pet meseci od podnošenja žalbe na presudu Ivanoviću… »

Slučaj Kargo centar, odloženo suđenje Janjuševiću i Miljkoviću

RTS 23.09.2016
U Višem sudu u Beogradu za 1. novembar odloženo suđenje Zoranu Janjuševiću i Pavlu Miljkoviću, optuženim da su oštetili firmu "Kargo logistički centar brodogradilišta Beograd", koja je obavestila sud dopisom da nije oštećena radnjama… »