Izvor: RTS/Politika arhiva vesti 23.09.2016

Ban Kimun: Konstruktivna uloga Srbije u regionu

RTS 23.09.2016
Generalni sekretar Ujedinjenih nacija Ban Kimun je, u razgovoru sa premijerom Aleksandrom Vučićem, istakao konstruktivnu ulogu Srbije u regionu i pohvalio napredak u evrointegracijama. Aleksandar Vučić i Ban Kimun su razgovarali na marginama zasedanja… »

Poternica za Karićima još na snazi

RTS 23.09.2016
Poternica raspisana 2006. godine za Bogoljubom Karićem i dalje je na snazi i protiv njega se vodi istraga pred Tužilaštvom za organizovani kriminal zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica. U saopštenju Višeg suda se precizira da je i… »

Vučić i Nulandova o situaciji na Balkanu i investicijama

RTS 23.09.2016
Pomoćnica američkog državnog sekretara Viktorija Nuland poručila je prilikom susreta sa premijerom Aleksandrom Vučićem da će Srbija imati sve više američkih investitora zainteresovanih za ulaganje ukoliko nastavi uspešne reforme. Nulandova i… »

Moskva: Rusija i Srbija posvećene stratešškom partnerstvu

RTS 23.09.2016
Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Ivica Dačić i Sergej Lavrov sastali su se na marginama zasedanja Generalne skupštine UN u Njujorku, a u razgovoru je konstatovano da Beograd i Moskva imaju slične ili bliske pozicije o aktuelnim međunarodnim… »

Kukan: Srbija važna za stabilnost, očekujem nova poglavlja

RTS 23.09.2016
U periodu kada je situacija u regionu mnogo osetljiva, stabilnost nam je veoma potrebna i tu Srbija igra važnu ulogu, izjavio je kopresedavajući Petog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija Eduard Kukan. Kukan je na… »

DSS: Brisel i SAD nastavljaju rasturanje "srpskog korpusa"

RTS 23.09.2016
Šef poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije Sanda Rašković Ivić izjavila je da Brisel i Vašington hoće da stave "prava Banjaluke" pod šapu Sarajeva. Sanda Rašković Ivić je dodala da držanje Brisela i Vašingtona o pitanju RS, ali i Kosova… »

Vučić: Nadam se da ćemo u Beču čuti neko rešenje za migrantsku krizu

RTS 23.09.2016
Dve godine čekamo rešenje za migrantsku krizu, a kroz našu zemlju je gotovo milion ljudi prošlo, kaže premijer Srbije i ističe da u UN nisu čuli nikakvo rešenje. Komentarišući razgovore sa američkim zvaničnicima u Njujorku, Vučić je rekao da… »

Dačić: Fokus BSEC treba da bude ekonomska saradnja

RTS 23.09.2016
Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić rekao je da bi Organizacija za crnomorsku ekonomsku saradnju u narednom periodu trebalo da se fokusira na unapređenje ekonomske saradnje i ekonomskog položaja zemalja članica. Na neformalnom sastanku… »

Flekenštajn: Srbija bi mogla da bude most između EU i Rusije

RTS 23.09.2016
Poslanik Evropskog parlamenta iz redova nemačke Socijaldemokratske partije Knut Flekenštajn izjavio je da bi Srbija mogla da bude most u uspostavljanju boljih odnosa između Evropske unije i Ruske Federacije i da nije saglasan sa svojim kolegama koji… »

Đurić: Zaprepašćen sam zabranom dolaska u Peć

RTS 23.09.2016
Sutra neću biti u Pećkoj patrijaršiji, ali ne zato što marim za zabranu iz Prištine, već zato što sam odgovoran prema našem narodu na Kosovu i Metohiji, poručio je direktor Kancelarije za KiM. Direktor Kancelarije za KiM Vlade Srbije Marko… »