Izvor: RTV arhiva vesti 23.09.2016

Vučić razgovarao sa Ban Ki-munom

RTV 23.09.2016
NJUJORK - Predsednik Vlade Republike Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je u Njujorku sa generalnim sekretarom UN Ban Ki-munom o situaciji u regionu, evropskom putu Srbije i dijalogu sa Prištinom. Premijer Vučić zahvalio je generalnom sekretaru Ban… »

Karić: Politički motivisan proces bivše vlasti

RTV 23.09.2016
BEOGRAD - Bogoljub Karić izjavio je da nije oštetio Srbiju i da je proces koji je vođen protiv njega politički motivisan jer je, kako kaže, smetao bivšoj vlasti. "Mi smo više puta predlagali i ranije bivšoj vlasti i pravosuđu da kaucijom rešimo… »

Presek glasanja u SB UN: Jeremić drugi

RTV 23.09.2016
BEOGRAD - Kandidat Srbije za generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Vuk Jeremić nalazi se na drugom mestu prema preseku glasova posle četvrte runde glasanja u Savetu bezbednosti UN, piše list "Danas". List navodi, pozivajući se na neformalni dokument… »

Incko najavio sankcije za vlast u RS

RTV 23.09.2016
SARAJEVO - Visoki predstavnik u BiH Valentin Incko zapretio je danas da će nakon održavanja referenduma u Republici Srpskoj uslediti sankcije za vlasti u RS, odnosno za one koji su sprovođenjem referenduma o Danu RS počinili krivično delo. "Ja mislim… »

Džonson: Bregzit kreće 2017.

RTV 23.09.2016
NJUJORK, LONDON - Velika Britanija će pokrenuti formalnu proceduru napuštanja Evropske unije početkom sledeće godine i možda neće biti potrebe da se o razilaženju pregovara dve godine, izjavio je britanski ministar spoljnih poslova Boris Džonson… »

I FBI se umešao u razvod Džoli i Pita

RTV 23.09.2016
VAŠINGTON - Federalni istražni biro (FBI) počeo je da prikuplja informacije o incidentu u privatnom avionu kada se navodno Bred Pit nasilno ponašao prema najmanje jednom od svoje šestoro dece. "FBI nastavlja da prikuplja činjenice na osnovu kojih… »

Egipat: Izvučeno 162 tela

RTV 23.09.2016
ROSETA - Egipatske vlasti saopštile su danas da je dosad iz vode izvučeno ukupno 162 tela migranata, a strahuje se da su stradale još desetine, kada se pre tri dana prevrnuo brod nedaleko od severne egipatske obale. Brod se prevrnuo u sredu na skoro 12… »

Ruf: Nastavlja se ekonomski oporavak Srbije

RTV 23.09.2016
BEOGRAD - Šef Misije Međunarodnog monetarnog fonda (MMF) za Srbiju Džejms Ruf izjavio je danas da se ekonomski oporavak Srbije nastavlja podržan poboljšanim poverenjem i uspešnim rezultatima programa, kao i da nedavni trendovi u pogledu zaposlenosti… »

Vučić i Nuland o situaciji na Balkanu

RTV 23.09.2016
BEOGRAD - Premijer Srbije Aleksandar Vučić razgovarao je danas u Njujorku sa pomoćnicom državnog sekretara Sjedinjenih Američkih Država (SAD) Viktorijom Nuland o napretku dijaloga sa Prištinom, situaciji u Bosni i Hercegovini. Kako se navodi u… »

Tuča ukrajinskih poslanika pred novinarima

RTV 23.09.2016
KIJEV - Poslanici ukrajinske Vrhovne rade Aleksandar Vilkul i Vladimir Parasjuk potukli su se pred novinarima, javila je ukrajinska televizija "112". Incident se dogodio nakon snimanja televizijske emisije "Večernji program" tokom koje parlamentarci nisu… »