Izvor: Vesti online/Balkan arhiva vesti 23.09.2016

Dodik poručio: Ne zanimaju me Inckove frustracije

Vesti online 23.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik poručio je da se visoki predstavnik u BiH Valentin Incko svojim pretnjama sankcijama vlastima RS nakon referenduma zapravo dodvorava "sarajevskoj čaršiji". Dodik je za "Nezavisne", komentarišući Inckovu… »

"Propevale" elitne prostitutke u Zagrebu, otkrile i srpske klijente

Vesti online 23.09.2016
Zagrebačka policija razbila je lanac međunarodne prostitucije i uhapsila četiri osobe, od kojih je jedna poznati trener borilačkih veština i kung-fu majstor Slobodan Dubajić Dabi (62). Od ovog hapšenja, kako se nezvanično može čuti, strahuju… »

Zašto opet pale balkansko bure baruta?!

Vesti online 23.09.2016
Građani Republike Srpske u nedelju izlaze na referendum da se izjasne o tome da li žele da se 9. januar obeležava kao Dan Republike. I dok je svuda u svetu referendum ustavom zagarantovano pravo, na Balkanu to baš i nije tako. Ustav tu dođe kao slovo… »

U Zagrebu misa za Hitlerove generale

Vesti online 23.09.2016
U Bazilici srca Isusovog u Zagrebu u subotu u 17 sati zakazana je misa zadušnica za "35 hrvatskih mučenika, visokih časnika, generala i pukovnika Hrvatske vojske NDH", stoji u lecima kojima se poziva na taj događaj. Kako se navodi portal "Indeks"… »

Komšijska ljubav: Razlupao spomenik poginulim Bugarima!

Vesti online 23.09.2016
Makedonski novinar Milenko Nedelkovski uništio je čekićem spomen-ploču postavljenu na Kajmakčalanu u znak sećanja na stotine bugarskih vojnika koji su poginuli u borbama na tom vrhu u Prvom svetskom ratu. U četvrtak kasno uveče, na Dan… »

"Referendum u Srpskoj će biti važna prekretnica za ceo srpski narod"

Vesti online 23.09.2016
Protivljenje referendumu, kako unutar BiH tako i od strane stranih diplomata, ni u kojoj meri nije u skladu sa demokratskim tradicijama koje su deo evropskog izbornog nasleđa. Sergej Železnjak, zamenik sekretara Generalnog saveta jedinstvene Rusije… »

"Putin jasno i glasno dao punu podršku Srpskoj"

Vesti online 23.09.2016
Brojni politički analitičari ocenjuju da je poseta predsednika Republike Srpske Milorada Dodika Moskvi vrlo uspešna. Kako je prenela RTRS, Ruska Federacija je dala podršku Republici Srpskoj za održavanje referenduma, stav je mnogih političkih… »

Obama besan zbog Dodika!

Vesti online 23.09.2016
Baraku Obami je mnogo više zasmetalo to što je Milorad Dodik otišao kod Putina da traži podršku od toga što se u Republici Srpskoj u nedelju održava referendum! Poseta predsednika RS Rusiji i njegov sastanak sa predsednikom Ruske Federacije samo… »

Zmaj poručio Dodiku: Mile, voleo sam te ko boga!

Vesti online 23.09.2016
Dok Dodik u Rusiji sa Putinom vodi ozbiljne razgovore, Zmaj tuguje i još razmišlja o njihovoj svađi, koja se desila u utorak na predizbornom skupu u Šipovu. Ovaj učesnik rijaliti programa "Parovi", koji je odlučio da presavije tabak i tuži… »

U ratu zbog mirotvorke

Vesti online 23.09.2016
Majku Terezu, jednu od najpoznatijih katoličkih misionarki i dobrotvorki sveta, papa Franja je nedavno proglasio sveticom. Ova kanonizacija je, međutim, nanovo razbuktala sukobe na Balkanu oko njenog porekla. Iako je "anđeo siromašnih", kako su je… »