Izvor: Vesti online/Svet arhiva vesti 23.09.2016

Tragedija kod obale Egipta: Izvučena 162 tela migranata

Vesti online 23.09.2016
Broj migranata koji su se utopili kod obale Egipta se povećava, a za sada su iz Sredozemnog mora izvučena 162 tela, saopštili su egipatski zvaničnici. Pozivajući se na zvanične izvore, egipatska agencija MENA je navela da je potraga za nestalima u… »

VIDEO: Sačekuša, pa tuča ukrajinskih poslanika!

Vesti online 23.09.2016
Poslanici ukrajinske Vrhovne rade Aleksandra Vilkul i Vladimir Parasjuk potukli su se pred novinarima, prenosi ukrajinska televizija "112". Incident se dogodio nakon snimanja televizijske emisije "Večernji program" tokom koje parlamentarci nisu mogli da… »

Južna Koreja sprema atentat na Kim Džong Una

Vesti online 23.09.2016
Južnokorejske elitne jedinice su spremne da likvidiraju lidera Severne Koreje Kim Džong Una u slučaju nastanka pretnje od upotrebe nuklearnog oružja, izjavio je ministar odbrane Južne Koreje Han Ming Ku na sednici parlamenta, prenosi CNN. - Da, naš… »

Obama priznao: Nesposoban da okonča rat u Siriji

Vesti online 23.09.2016
Američki predsednik Barak Obama priznao je da ga "nesposobnost" da okonča građanski rat u Siriji "i dalje proganja", ali je rekao da smatra da je njegovo odbijanje da interveniše bio ispravan izbor. - Uvek ima stvari za koje pomislim da bih voleo da… »

Erdogan upozorava: SAD, ne naoružavajte Kurde!

Vesti online 23.09.2016
Turski predsednik Tajip Erdogan optužio je SAD da su ove sedmice naoružavale kurdske borce u severnoj Siriji, isporučivši dva tovara oružja avionom jedinicama koje Turska smatra teroristima. Ova Erdoganova izjava u NJujorku mogla bi da izazove… »

Hakeri se pohvalili: Ukrali smo pasoš Mišel Obame

Vesti online 23.09.2016
Hakerska grupa DCLeaks.com objavila je da je ukrala skenirani pasoš prve dame SAD, Mišel Obame. Bela kuća saopštila je da istražuje hakerski napad. Kako su objavili američki mediji, veruje se da su hakeri provalili u e-mail nalog jednog člana… »

Gulen prihvata ekstradiciju, samo da je SAD odobre

Vesti online 23.09.2016
Imam Fetulah Gulen, kojeg turske vlasti terete da stoji iza pokušaja puča u julu i traže njegovo izručenje od SAD, kaže da je spreman da se vrati u Tursku ukoliko Vašington odobri taj zahtev Ankare. - Ako SAD kažu - da, onda ću ići, nema… »

Putin poručio: Nije trebalo razbijati SSSR

Vesti online 23.09.2016
Predsednik Rusije Vladimir Putin je izjavio da SSSR nije trebalo razbijati. Po njegovim rečima, trebalo je ići putem demokratskih promena. Međutim, Komunistička partija je promovisala ideje destruktivne za zemlju, smatra ruski predsednik. - Znate moj… »

S.Koreja zapretila: SAD će se suočiti sa...

Vesti online 23.09.2016
Ministar spoljnih poslova Severne Koreje Ri Jong Ho upozorio je SAD da ne šalju svoje bombardere da nadleću liniju razgraničenja na Korejskom poluostrvu. U suprotnom će se, kako kaže, suočiti sa "posledicama ogromnih razmera kakve se ne mogu ni… »

Iranski general preti "kišom raketa"

Vesti online 23.09.2016
Visoki oficir Korpusa čuvara islamske rezolucije izjavio je da je Iran spreman da reaguje na svaku agresiju, bacivši na protivnika "kišu raketa", saopštava "PresTV". Brigadni general Hasan Salami je rekao da Iran raspolaže velikim brojem raketa koje… »