Kultura arhiva vesti 23.09.2016

Dejvid Eliot: Salon kao izazov za predrasude

Večernje novosti 23.09.2016
Britanski istoričar umetnosti Dejvid Eliot, umetnički direktor 56. likovne smotre, na kojoj će večeras premijerno biti predstavljena dela 67 umetnika: O ovdašnjoj sceni više razmišljam u sklopu Balkana. LjUBAVNI zanos traje tek trenutak, dok… »

Kako će razlaz sa Andželinom uticati na novi film Breda Pita

Press 23.09.2016
Bred Pit je daleko zaposleniji od svoje bivše supruge Andželine Džoli, i kao glumac i kao producent. Zapravo, njegov sledeći film “Allied”, izgleda da će lepo profitirati od ovog razvoda. Naime, samo nekoliko sati pošto je Andželina podnela… »

"Požar. Laundž/Kontrast ili Tamo gde smo ostali"

RTV 23.09.2016
NOVI SAD - U utorak, 27. septembra na Kamernoj sceni Srpskog narodnog pozorišta, u 20 časova, biće izvedena premijera predstave "Požar. Laundž / Kontrast ili Tamo gde smo ostali". Predstava je posvećena tragičnim događajima koji su se desili u… »

Pozdrav svima od Breda i anđe: Najbogatiji par u istoriji filma, ko je više zaradio?

Blic 23.09.2016
Dvoje glumaca, Bred Pit i Andželina Džoli, nalaze se usred brakorazvodne parnice, ali oni nisu obični glumci, već dvoje najvećih filmskih zvezda današnjice. No, sada kada Brandželina napušta scenu, postavlja se pitanje ko je veća zvezda od njih… »

Džared Leto u ulozi Endija Vorhola

Press 23.09.2016
Jedno od najpoznatijih imena moderne umetnosti, Endi Vorhol, uskoro će dobiti još jednu inkarnaciju, ovoga puta u liku Džareda Letoa, koji će ga igrati u biografskom ostvarenju. Foto:B92.net Scenario za film pisaće Terens Vinter (“The Wolf Of Wall… »

Vukosavljević: Kultura nije privilegija glavnih gradova

RTV 23.09.2016
BEOGRAD - Pobednik konkursa "Grad u fokusu 2016" je opština Novi Bečej, a ministar kulture Vladan Vukosavljević na današnjem potpisivanju ugovora poručio je da kultura nije privilegija glavnih gradova, te da će se ubuduće više raditi na… »

Pol Sajmon i Tom Morelo na koncertu u Njujorku

B92 23.09.2016
Američka folk-rok legenda Pol Sajmon i gitarista grupe "Rejdž agenst mašin" Tom Morelo nastupili su u Njujorku prvog dana festivala posvećenog borbi protiv siromaštva. Festival "Global sitizen", koji je počeo juče, prvi put je održan pre pet… »

Pajtonovcu Teriju Džounsu dijagnostikovana demencija

B92 23.09.2016
Geniju komedija Teriju Džounsu dijagnostikovan je progresivni oblik demencije. Vest o njegovoj bolesti objavljena je u trenutku kada je i BAFTA objavila da će ovom glumcu uručiti nagradu za izuzetan doprinos filmu i televiziji. Predstavnik za medije… »

Sutra počinje 50. Bitef Potrebna sportska odeća, patike i malo spavanja

Press 23.09.2016
Jubilarni, 50. Bitef , pod sloganom “Na leđima mahnitog bika” od 24. septembra do 2. oktobra obuhvatiće 12 predstava u glavnom programu i niz pratećih sadržaja. Foto:Blic.rs Kako je na jučerašnjoj konferenciji za novinare rekao umetnički… »

,,Pijani" na Bitefu: 14 pijanih likova otkriva na sceni suštinske istine o životu

Srbija danas 23.09.2016
Jubilarni 50. Bitef održaće se od 24. septembra do 2. oktobra 2016. godine pod sloganom ''Na leđima mahnitog bika''. Jedna od predtava koju će publika imati priliku da pogleda na Bitefu je delo ,,Pijani" pozorišta Atelje 212, u režiji Borisa… »