Politika arhiva vesti 23.09.2016

Srbija će i ubuduće biti stub stabilnosti na Balkanu

Beta 23.09.2016
Premijer Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u Generalnoj skupštini UN da će Srbija i ubuduće biti stub stabilnosti na Balkanu i da će biti privržena stvaranju boljeg sveta i saradnje. Situacija na Kosovu i Metohiji ubuduće neće biti uzrok… »

Zastareo postupak protiv Karića; Sud: Poternica dalje na snazi

Dnevnik 23.09.2016
Viši sud u Beogradu obustavio je postupak protiv Bogoljuba Karića u slučaju „Mobtel“ zbog zastarelosti dela, saopšteno je iz tog suda. Karić i još petnaestoro okrivljenih u slučaju „Mobtel“ sumnjičeni su nepravosnažnom, preciziranom… »

Vučić: Imaćemo snage da sačuvamo mir i stabilnost

Novi magazin 23.09.2016
Predsednik Vlade Srbije Aleksandar izjavio je danas u Njujorku, da će Srbija imati dovoljno snage da sačuva mir, zemlju i narod, a da ne želi ni da razmišlja o ratu. Vučić je za Pink kazao da Srbija ne želi bilo kakve sukobe, da neće da učestvuje… »

Lavrov i Dačić razgovarali u Njujorku

Beta 23.09.2016
Ministri spoljnih poslova Srbije i Rusije Ivica Dačić i Sergej Lavrov razgovarali su u Njujorku na marginama Generalne skupštine UN o srpsko-ruskoj saradnji i aktuelnim medjunarodnim pitanjima, saopštilo je danas Ministarstvo spoljnih poslova Rusije… »

Dodik: Uspešan razgovor sa Putinom

Danas 23.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je posle sastanka sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom u Moskvi da je razgovor bio veoma uspešan. On je dodao i da je Putin izrazio podršku stabilizaciji u regionu, javio je RTRS. "Predsednik Putin… »

Kukan: Zadovoljan sam objašnjenjem srpskih zvaničnika o odnosu sa Rusijom

Blic 23.09.2016
U periodu kada je situacija u regionu mnogo osetljiva, stabilnost nam je veoma potrebna i tu Srbija igra važnu ulogu, izjavio je danas kopredsedavajući Petog sastanka Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje EU - Srbija Eduard Kukan. On… »

DSS poziva građane RS da izađu na referendum

Beta 23.09.2016
Šefica poslaničke grupe Demokratske stranke Srbije (DSS) Sanda Rašković Ivić pozvala je danas gradjane u Republici Srpskoj da izadju na referendum i na najdemokratskiji način izjasne se o Danu RS, jer na to imaju pravo. Ona je na konferenciji za… »

Đurić nije dobio dozvolu da sutra poseti Peć

Beta 23.09.2016
Ministarstvo inostranih poslova Kosova odbilo je zahtev direktora Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marka Djurića da sutra poseti Peć, što je on nazvao detinjastim i besmislenim činom. Kako javlja portal Koha.net odluka MIP Kosova je doneta u punoj… »

Vučić: Nadam se da ćemo u Beču čuti neko rešenje za migrantsku krizu

RTS 23.09.2016
Dve godine čekamo rešenje za migrantsku krizu, a kroz našu zemlju je gotovo milion ljudi prošlo, kaže premijer Srbije i ističe da u UN nisu čuli nikakvo rešenje. Komentarišući razgovore sa američkim zvaničnicima u Njujorku, Vučić je rekao da… »

DS: Policija bez odgovora ko je pretio deci Bojana Pajtića

RTV 23.09.2016
BEOGRAD - Demokratska stranka (DS) saopštila je danas da policija, uprkos blagovremenoj prijavi, ni posle pet dana nije uhapsila ili privela osobu koja je preko društvene mreže Tviter pretila nasiljem maloletnoj deci predsednika DS Bojana Pajtića… »