Regioni arhiva vesti 23.09.2016

Uhapšen zbog ilegalnog oružja

Jug press 23.09.2016
BUJANOVAC Pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova u Bujanovcu, po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva u Vranju, doneli su rešenje o zadržavanju do 48 sati R.I. (1964), iz okoline Bujanovca, zbog postojanja osnova sumnje da je… »

Sufinansiranje projekta "Kragujevac u fokusu"

RT Kragujevac 23.09.2016
Gradsko veće dalo je saglasnost gradonačelniku Radomiru Nikoliću da sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem zaključi Ugovor o sufinansiranju projekta "Kragujevac u fokusu – prva prestonica kulture Republike Srbije" u iznosu od… »

Milenković: Neosnovane optužbe Zavoda za javno zdravlje

Jugmedia 23.09.2016
VRANJE- Niko Zavodu nije uskratio pravo da učestvuje u postupku javne nabavke za deratizaciju, ističe gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u saopštenju, kao odgovor čelnici Zavoda za javno zdravlje Mileni Mišić, koja je ranije prozvala lokalne… »

Kreću geotermalna istraživanja u Vranjskoj Banji

Jug press 23.09.2016
VRANJE-VRANJSKA BANJA Članovi Gradskog veća u Vranju dali su saglasnost na Memorandum o saradnji između JP „Uprava Banje“ i kineske kompanije „Betec Resources“, koja se bavi istraživanjem obnovljivih i geotermalnih izvora energije. Zamenik… »

Pet kandidata za Osnovnog tužioca

Radio sto plus 23.09.2016
Državno veće tužilaca (DVT) odlučilo je na današnjem zasedanju da Vladi Srbije, umesto dva, što je uobičajeno, pošalje spisak sa pet kandidata za funkciju Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru, saznaje radio Sto plus. Osnovno javno tužlaštvo u… »

Momčilu Tošiću bronza na informatičkoj olimpijadi

Pirotske vesti 23.09.2016
Učenik škole OŠ “8.septembar” Momčilo Tošić,jedan od trojice predstavnika reprezentacije Srbije,osvojio je bronzanu medalju na desetoj Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz informatike. Takmičenje je održano u Makedoniji od 17. do 22.septembra… »

Kanadski džezeri nastupaju u Pirotu

Pirotske vesti 23.09.2016
U četvrtak 29. septembra u klubu Doma kulture ljubitelju kvalitetne muzike u Pirotu moći će da uživaju u nastupu kanadskog benda “Galen Weston band” iz Toronta. Koncert počinje u 21 sat. Bend nastupa u četvoročlanom sastavu(gitara, bas… »

Tužilaštvo: zastareo postupak protiv Karića u februaru

Prva 23.09.2016
Viši sud u Beogradu obustavio je još u februaru ove godine krivični postupak protiv Bogoljuba Karića, zbog nastupanja apsolutne zastarelosti krivičnog gonjenja u postupku u kojem je bio optužen za zloupotrebu položaja odgovornog lica, potvrđeno je… »

Kragujevac predstavio potencijale privrednicima iz Kine

Ritam grada Kg 23.09.2016
U ovom trenutku Kina nije među najvećim investitorima u Srbiji, ali postoji potencijal da se to promeni zbog velike zainteresovanosti kineskih privrednika za ulaganja u poljoprivredu, energetiku, infrastrukturu, građevinarstvo, turizam i IT u Srbiji… »

90 GODINA VLASINE: Eve ga naš list, tuj će svašta pročitate!

Jugmedia 23.09.2016
VLASOTINCE – Vlasotinački Zavičajni muzej, smešten u staroj turskoj kuli iz 18. veka, sinoć je ponovo otvoren za posetioce, nakon renovinanja i to izložbom povodom 90 godina od pojave lista Vlasina. „Ponosni smo na činjenicu da Vlasina, u formi… »