Regioni arhiva vesti 23.09.2016

Sekirom na pastorka

OK radio 23.09.2016
Policija u Vranju je po nalogu zamenika tužioca Osnovnog javnog tužilaštva donela rešenje o zadržavanju do 48 sati N.P. (54) iz Vranja, zbog postojanja osnova sumnje da je izvršio krivično delo nasilje u porodici. Prema navodima policije, sumnja se… »

Sufinansiranje projekta "Kragujevac u fokusu"

RT Kragujevac 23.09.2016
Gradsko veće dalo je saglasnost gradonačelniku Radomiru Nikoliću da sa ministrom kulture i informisanja Vladanom Vukosavljevićem zaključi Ugovor o sufinansiranju projekta "Kragujevac u fokusu – prva prestonica kulture Republike Srbije" u iznosu od… »

Milenković: Neosnovane optužbe Zavoda za javno zdravlje

Jugmedia 23.09.2016
VRANJE- Niko Zavodu nije uskratio pravo da učestvuje u postupku javne nabavke za deratizaciju, ističe gradonačelnik Vranja Slobodan Milenković u saopštenju, kao odgovor čelnici Zavoda za javno zdravlje Mileni Mišić, koja je ranije prozvala lokalne… »

Andonov: Kinezi žele da ulažu u banju

OK radio 23.09.2016
Gradsko veće Vranja na svojoj 15. sednici dalo je saglasnost na Memorandum između Uprave Banje i kineskog preduzeća „Betec resourses“ o istraživanjima na teritoriji Vranjske Banje o obnovljivim izvorima energije. Prema navodima Igora Andonova… »

Pet kandidata za javnog tužioca u Novom Pazaru

Blic 23.09.2016
Umesto dva kandidata sa najvišim ocenama, Državno veće tužilaca uputilo je Vladi Srbije spisak sa pet kandidata za Osnovnog javnog tužioca u Novom Pazaru, čime je napravljen izuzetak u odnosu na izbore za tužioce u ostalim gradovima Srbije. Naime… »

Momčilu Tošiću bronza na informatičkoj olimpijadi

Pirotske vesti 23.09.2016
Učenik škole OŠ “8.septembar” Momčilo Tošić,jedan od trojice predstavnika reprezentacije Srbije,osvojio je bronzanu medalju na desetoj Juniorskoj balkanskoj olimpijadi iz informatike. Takmičenje je održano u Makedoniji od 17. do 22.septembra… »

Kanadski džezeri nastupaju u Pirotu

Pirotske vesti 23.09.2016
U četvrtak 29. septembra u klubu Doma kulture ljubitelju kvalitetne muzike u Pirotu moći će da uživaju u nastupu kanadskog benda “Galen Weston band” iz Toronta. Koncert počinje u 21 sat. Bend nastupa u četvoročlanom sastavu(gitara, bas… »

Sud: Poternica za Karićem i dalje na snazi

Glas Zapadne Srbije 23.09.2016
Poternica raspisana 2006. godine za Bogoljubom Karićem i dalje je na snazi i protiv njega se vodi istraga u Posebnom odeljenju tog suda zbog sumnje da je zloupotrebio položaj odgovornog lica, potvrdio je Viši sud u Beogradu. U saopštenju suda se… »

Biće posla: Kineski privrednici zainteresovani za Kragujevac!

iKragujevac 23.09.2016
U ovom trenutku Kina nije među najvećim investitorima u Srbiji, ali postoji potencijal da se to promeni zbog velike zainteresovanosti kineskih privrednika za ulaganja u poljoprivredu, energetiku, infrastrukturu, građevinarstvo, turizam i IT u Srbiji… »

Devedeset godina lista “Vlasina”

Jug press 23.09.2016
VLASOTINCE U Vlasotincu je sinoć otvorena izložba povodom 90 godina od pojave lista “Vlasina”. Izložba je organizovana u Zavičajnom muzeju koji je smešten u staroj turskoj kuli iz 18. Veka koji je sinoć ponovo otvoren za posetioce. Prvi broj… »