Vojvodina arhiva vesti 23.09.2016

"Tradicionalna" zastava Vojvodine na Banovini i ispred Gradske kuće

NoviSad.com 23.09.2016
Novi Sad - "Tradicionalna" zastava Vojvodine postavljena je danas ispred zgrade Banovine, a potom i ispred Gradske kuće u Novom Sadu. Zastavu je ispred Banovine otkrio predsednik Vlade Vojvodine Igor Mirović, jer je od danas na snazi odluka da… »

Na novosadskoj vpš još 98 budžetskih mesta

Blic 23.09.2016
Pokrajinska vlada odobrila je Visokoj poslovnoj školi strukovnih studija u Novom Sadu dodatnih 98 budžetskih mesta, što sa deset koja su odobrena u prvom upisnom roku, čini da škola ove godine ima ukupno 108 budžetskih mesta. Treći konkursni rok… »

Ministarka Brnabić u poseti Novom Sadu: Fantastično je što je ovaj grad IT centar Srbije (foto)

Srbija danas 23.09.2016
Ministarka Brnabić rekla je da je fantastično što je upravo Novi Sad, a ne Beograd, IT centar Srbije, i što na tome posebno treba zahvaliti Fakultetu tehničkih nauka. Gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević primio je ministarku za državnu upravu… »

U Gložanu otvorena nova sportska hala

Dnevnik 23.09.2016
GLOŽAN: Predsednik Pokrajinske vlade Igor Mirović predao je olimpijskom šampionu Davoru Štefaneku čast da u Gložanu proglasi otvorenom novoizgrađenu sportsku halu. u tom mestu u opštini Bački Petrovac.Prva utakmica u novoj hali, čime je ona… »

Nastavak čistke na RTV: Daško i Mlađa ukinuti

Moj Novi Sad 23.09.2016
Nezavisno društvo novinara Vojvodine upozorava javnost da su na RTV-u nastavljene političke čistke i da se program i dalje upodobljava zahtevima Srpske napredne stranke i njenih koalicionih partnera. Sa RTV-a su uklonjeni sadržaji koji imaju kritički… »

Radosne vesti iz Betanije: Rođeno 28 beba

Moj Novi Sad 23.09.2016
U Klinici za ginekologiju i akušerstvo u Novom Sadu, od juče u sedam sati ujutro, do jutros u isto vreme, rodile su: DEVOJČICE: Radmila Stojšin i Tamara Backović iz Novog Sada, Tijana Mijušković iz Odžaka, Danka Jovanović iz Suseka, Jovana… »

Novosadski hram knjige

Dnevnik 23.09.2016
Gradska biblioteka u Novom Sadu obeležila je 171 godinu postojanja i rada, a svečani program povodom značajnog jubileja upriličen je u Čitaonici. novosadske ustanove kulture. Predsednik Skupštine grada Zdravko Jelušić, obraćajući se prisutnima… »

Pljačkaš Erste banke već robijao zbog pljačke iste ekspoziture

NoviSad.com 23.09.2016
Novi Sad - Dušan Kijac (50), koji je juče uhapšen zbog pljačke Erste banke na Novom naselju, istu ekspozituru opljačkao je i pre deceniju. On je juče iz banke ukrao skoro milion dinara u dinarskoj protivvrednosti. Među novčanicama su bili evri… »

U američkom gradu Šarlotu su nastavljeni Protesti: Gradonačelnik uveo policijski čas! (foto)

Telegraf 23.09.2016
Protesti su se, međutim, nastavili i posle ponoći, ali policajci nisu pokušavali da hapse ljude na ulici u prvim minutima nakon policijskog časa. Policijski čas uveden je protekle noći u američkom gradu Šarlotu, nakon tri danas protesta pokrenutih… »

Vreme danas: Sunčano i suvo, najviša dnevna u NS do 21°C

Moj Novi Sad 23.09.2016
U celoj zemlji danas će, nakon svežeg i maglovitog jutra, preovladavati sunčano vreme uz slab vetar i najvišu dnevnu temperaturu od 22 stepena, saopštio je Republički hidrometerološki zavod. U Novom Sadu se očekuje slično vreme. Nakon hladnog… »