Balkan arhiva vesti 29.09.2016

Dodik: Imaćemo još referenduma; rukovodstvo SNSD piše prijavu protiv sebe

Večernje novosti 29.09.2016
Predsednik RS Milorad Dodik, posle sednice Glavnog odbora svoje stranke, poručio: Orgnaizovaćemo još referenduma o važnim pitanjima. Nezvanično, građani RS bi mogli da glasaju o članstvu BiH u NATO. REFERENDUMOM o Danu RS je potvrđena suverena… »

Most demantuje da je izašao iz pregovora o Vladi

Mondo 29.09.2016
Hrvatska stranka Most demantovala je danas navode da je njen pregovarački tim prekinuo pregovore s Hrvatskom demokratskom zajednicom (HDZ) o formiranju nove vlade. Foto: Mondo/ Goran Sivački Zagreb Predstavnici Mosta su rekli da su navodi portala… »

Karan: Poziv za saslušanje svima u RS, a ne samo Dodiku

RTS 29.09.2016
Predsednik Komisije za sprovođenje referenduma o Danu RS Siniša Karan rekao je da je sa formalno-pravnog aspekta potpuno bespredmetno da Tužilaštvo BiH uputi poziv za saslušanje predsedniku RS Miloradu Dodiku zbog održavanja referenduma. "Poziv za… »

Neutešna majka ubijenih tuzlanskih mališana: “Na prvom susretu koji je imao sa decom ubio ih je”

Blic 29.09.2016
Porodična tragedija u kojoj je otac, 41-godišnji Nesad Djedović u vlastitom automobilu sinoć usmrtio dvoje maloletne dece, a potom pokušao izvršiti samoubistvo, dobija novu dimenziju. Naime, majka tragično stradale dece Amra Djedović je za Klix.ba… »

Izetbegović: Onaj ko udari na državu dobiće od države odgovor

RTS 29.09.2016
Predsednik Stranke demokratske akcije Bakir Izetbegović ne odustaje od pretnji predsedniku RS Miloradu Dodiku, kome je ranije predvideo sudbinu Muamera Gadafija i Sadama Huseina, poručivši da "onaj ko udari na državu, dobiće od države odgovor"… »

Švajcarska policija uhapsila Elfetu Veseli, osumnjičenu za ubistvo srpskog dečaka u Zvorniku

Blic 29.09.2016
Na zahtev Tužilaštva BiH, vlasti Švajcarske uhapsile su Elfetu Veseli, osumnjičenu za ubistvo dečaka srpske nacionalnosti 1992. godine u okolini Zvornika, saopšteno je danas iz Tužilaštva. Elfeta Veseli je pod istragom i osumnjičena je da je… »

"Udar Rusije na Crnu Goru upravo je postao još brutalniji"

Pravda 29.09.2016
Funkcioner Putinove Jedinstvene Rusije Sergej Železnjak nedavno je poslao zahtev da se u Crnoj Gori formira jedinstvena opozicija, koja će se boriti protiv sadašnje vlasti. Ovaj poziv naišao je na osudu u jednom delu crnogorske javnosti. "Repertoar… »

Lazović: Predhodnih meseci suočavali smo se sa mnogim pritiscima

Beta video 29.09.2016
BEOGRAD - Predstavnik Inicijative Ne da(vi)mo Beograd Radomir Lazović ukazao je na to da su se organizatori protesta tokom prehodnih meseci suočavali sa raznim pritiscima i napadima u medijima, u čemu su kako je naveo, prednjačili Informer, Srpski… »

Duraković u strahu da bi Srbin mogao da ga nasledi

RTV 29.09.2016
SREBRENICA - Aktuelni načelnik Srebrenice Ćamil Duraković, jedine opštine u RS koja na poziciji prvog čoveka ima Bošnjaka, u strahu da bi mogao da izgubi na predstojećim lokalnim izborima, pozvao je danas svoje sunarodnike da u što većem broju… »

Bijeljina: Poginuo u eksploziji dok je čistio njivu

B92 29.09.2016
U eksploziji nepoznate eksplozivne naprave dok je čistio svoju njivu u mestu Donji Brodac kod Bijeljine, poginuo je D.J. (63) potvrdila je policije. ''U 11.40 sati prijavljeno nam je da je došlo do ekplozije i da je jedna osoba smrtno stradala prilikom… »