Beograd arhiva vesti 29.09.2016

Više javno tužilaštvo obavestilo Šabića ko je tužilac u slučaju Savamala

Blic 29.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić obavešten je o broju predmeta i imenu zamenika javnot tužioca koji postupa u slučaju rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici (Savamala), soapštilo je danas… »

Pretvaranje u pešačku zonu: Obilićev venac od subote bez saobraćaja

Blic 29.09.2016
Saobraćaj na Obilićevom vencu biće obustavljen od subote, najavio je danas gradonačelnik Beograda Siniša Mali. On je dodao da će u tom delu grada biti napravljena pešačka zona i "zelena oaza u centru grada" sa 50 novih stabala, novim asfaltom… »

Više od 200 pčelara iz regiona

Danas 29.09.2016
U parku na Tašmajdanu otvoren je 42. međunarodni sajam pčelarstva "Tašmajdan 2016", na kome učestvuje 200 pčelara. Otvarajući manifestaciju, zamenik gradonačelnika Andreja Mladenović istakao je da je Sajam, koji se održava pod pokroviteljstvom… »

6.000 Ljudi prošetalo beogradom: Održan šesti po redu protest inicijative "Ne da(vi)mo Beograd"

Kurir 29.09.2016
BEOGRAD - Inicijativa ne(da)vimo Beograd organizovala je šesti po redu protest ispred Skupštine grada Beograda zbog rušenja u Savamali. Povorka od oko 6.000 damonstranata je potom prošetala ulicama prestonice. Protest na platou ispred Skupštine grada… »

Nadi Macuri lopov ukrao novčanik, a evo šta se onda dogodilo…

Svet 29.09.2016
Doktorka Nada Macura danas je doživela pravu dramu, kad je lopov pokušao da joj otme novčanik. Tek pošto je ušla u trolu broj 40, danas oko 12 sati na Dedinju, Nada Macura je postala meta pljačkaša. Dok je ona razgovarala telefonom, držeći se za… »

Crkva u Pančevu krije neobičnu tajnu

Blic 29.09.2016
Svetouspenska ili "crkva sa dva tornja", više od dva veka simbol je grada Pančeva, ali je za Pančevce je i dalje misterija kako satovi na obe kule u svakom trenutku pokazuju isto vreme. - Satovi su povezani satelitom! Levi toranj je prazan, sva… »

Neka svaka noć bude kao ova: Hitnu pomoć zvali samo hronični bolesnici

Telegraf 29.09.2016
Za pomoć su se najviše javljali hronični bolesnici, među kojima su preovlađivali srčarni bolesnici sa bolom u grudima i astmatičari sa gušenjem. Noć u Beogradu protekla je relativno mirno, a Hitna pomoć imala je 88 intervencija od čega 14 na… »

Ispunjena želja žitelja julinog brda: Otvoreno rekonstruisano igralište u Ulici Marine Veličković

Kurir 29.09.2016
BEOGRAD - Gradski menadžer Goran Vesić, predsednik opštine Čukarica Srđan Kolarić i generalni direktor JKP „Zelenilo – Beograd” Slobodan Stanojević otvorili su danas rekonstruisano dečje igralište na Julinom brdu u Ulici Marine… »

Vandali srušili zidove nove crkve!

Večernje novosti 29.09.2016
Incident na gradilištu u beogradskom naselju Surčin, uništeni stubovi zvonika pravoslavne crkve u izgradnji. STUBOVI zvonika pravoslavne crkve u izgradnji u naselju Surčin srušeni su u noći između utorka i srede. Tom prilikom su nepoznati… »

"Otvoreni dan" na Aerodromu Batajnica u subotu

Večernje novosti 29.09.2016
Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije organizovaće u subotu, 1. oktobra, manifestaciju "Otvoreni dan" na Aerodromu Batajnica. Pripadnici 204. vazduhoplovne brigade Vojske Srbije organizovaće u subotu, 1. oktobra, manifestaciju "Otvoreni… »