Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Rodoljub Šabić uputio pismo javnom tužiocu Zagorki Dolovac zbog Savamale

Nova ekonomija 29.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti uputio je Republičkom javnom tužiocu, Zagorki Dolovac, pismo u kojem upozorava da ta institucija ne poštuje zakon i vrši kažnjiv prekršaj ne postupajući po rešenju… »

I Vlada usvojila, produžen rok večitim studentima

Mondo 29.09.2016
Vlada Srbije usvojila je Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koje se odnose na produženje roka na realizaciju prava studenata na završetak studija započetih po planu i programu do stupanja na snagu zakona. Foto: MONDO… »

Migranti pobegli iz prostorije za privremeni boravak na aerodromu

Dnevnik 29.09.2016
Beogadski aerodrom "Nikola Tesla" je saopštio da je rano jutros pet putnika kojima nije dozvoljen ulazak u zemlju provalilo deo fasade prostorije u. kojoj su zadržani, a samo je jedan od njih uhvaćen. Oko tri sata ujutru pet putnika koji su po… »

Danas pretežno sunčano i malo toplije

Novi magazin 29.09.2016
Danas će u Srbiji jutro biti sveže, ponegde sa kratkotrajnom maglom, dok će tokom dana biti pretežno sunčano i malo toplije, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod (RHMZ). Duvaće slab vetar. Jutarnja temperatura na jugoistoku zemlje biće… »

FBI objavio tajne papire o Tesli: "Zrak smrti" nije mit!

Vesti online 29.09.2016
Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je dokumenta o Nikoli Tesli 73 godine pošto je američka vlada zaplenila puna dva kamiona njegovih stvari. Poverljivi dokumenti (možete ih pogledati ovde) objavljeni su na osnovu Zakona o slobodi… »

Vulin: Ne vidim vezu zapošljavanja i seksualne orijentacije

Večernje novosti 29.09.2016
Upitan o spekulacijama da se sve više muškaraca izjašnjava da su homoseksulaci da bi se lakše zaposlilo, ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Srbije je rekao da ne vidi kakve veze ima seksualna opredeljnost s radnim mestom… »

Šveđanima ipak daju dečaka iz Zrenjanina

Alo 29.09.2016
Usvajanje dečaka iz Zrenjanina, koga je porodica iz Švedske prošlog petka uzela od hraniteljke Ljiljane Radulović, o čemu je „Alo!” juče pisao - ipak se nastavlja! Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je… »

Mladi i politička moć: Nema ih na važnim funkcijama, nema ni odluka u njihovu korist

Blic 29.09.2016
U Vladi Srbije nema nijednog ministra, pomoćnika ministra niti državnog sekretara koji spadaju u kategoriju mladih, odnosno koji imaju do 30 godina života, a za poslednjih 15 godina bilo ih je samo dvoje - Nikola Selaković (29) i Lazar Krstić (30)… »

Problem rešavati dijalogom

Danas 29.09.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je "državi veoma stalo do poboljšanja socijalnog dijaloga u Srbiji", do poboljšanja dijaloga u samim kolektivima, ali i na nivou čitavog društva… »

U subotu Otvoreni dan na aerodromu Batajnica

Politika 29.09.2016
BATAJNICA– U subotu, 1. oktobra, na vojnom aerodromu Batajnica biće održana manifestacija Otvoreni dan u organizaciji 204. vazduhoplovne brigade, a posetioci će imati priliku da ogledaju izložbu vazduhoplova, tehnike i naoružanja, kao i letački… »