Izvor: Alo/Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Šveđanima ipak daju dečaka iz Zrenjanina

Alo 29.09.2016
Usvajanje dečaka iz Zrenjanina, koga je porodica iz Švedske prošlog petka uzela od hraniteljke Ljiljane Radulović, o čemu je „Alo!” juče pisao - ipak se nastavlja! Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja saopštilo je… »

Pregovarači tihi posle četvrtog dana

Alo 29.09.2016
Predstavnici delegacija Beograda i Prištine koji u Briselu od ponedeljka razgovaraju o primeni sporazuma o telekomunikacijama ni danas javnost nisu obavestili o detaljima i rezultatima pregovora. Kako se pretpostavlja, a to je juče rečeno agenciji Beta… »

Hiljade građana na protestu zbog rušenja u Savamali (FOTO + VIDEO)

Alo 29.09.2016
Na protestu ispred Skupštine grada, predstavnici Inicijative "Ne da(vi)mo Beograd" danas su ponovo zatražili odgovornost i ostavke onih koji stoje iza rušenja objekata u Hercegovačkoj ulici u Savamaloj i pozvali pravosudni sistem da radi. Pod sloganom… »

Ne dižite tenzije oko Republike Srpske!

Alo 29.09.2016
Šef ruske diplomatije Sergej Lavrov, u telefonskog razgovora sa nemačkim kolegom Frank Valterom Štajnmajerom, naglasio je da ne treba dizati tenzije u vezi sa Republikom Srpskom, već da strane u BiH treba podsticati na konstruktivan dijalog. "Ruska… »

Pronađena bomba na niškom aerodromu

Alo 29.09.2016
Na travnjaku ispred niškog civilnog aerodroma „Konstantin Veliki“ danas je pronađena zaostala ručna bomba iz Drugog svetskog rata. Bomba je pronađena prilikom zemljanih radova na izgradnji parkinga. - Bomba je nađena na dubini od 30 centimetara… »

Centar: Usvojenje je u najboljem interesu deteta

Alo 29.09.2016
Direktorka Centar za socijalni rad u Zrenjaninu Julija Bobek izjavila je danas da je razgovarala sa grupom građana koja je jutros protestovala ispred Centra zbog usvajanja maloletnog deteta iz tog grada i da bi javnost trebalo da ima više poverenja u… »

Mustafa: Kosovo će imati svoj broj

Alo 29.09.2016
Kosovski premijer Isa Mustafa rekao je danas poslanicima u parlamentu da će Međunarodna unija za telekomunikacije (ITU), a ne Beograd, dati Prištini međunarodni pozivni broj, javljaju prištinski mediji. "ITU ne priznaje Kosovo, ali smo mi našli… »

Omladina u Sandžaku otvorena prema ekstremizmu

Alo 29.09.2016
Deo omladine u Sandžaku otvoren je prema islamskom ekstremizmu, a petina ispitanika u istraživanju Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji smatra da je opravdano svoju veru braniti nasiljem, rečeno je danas u Beogradu. U Istraživanja "Stavovi… »

Javni dug Srbije se smanjio u avgustu

Alo 29.09.2016
Javni dug Srbije smanjen je u avgustu za gotovo 550 miliona evra na 24,27 milijardi evra, prema Izveštaju Ministarstva finansija o izvršenju budžeta za avgust 2016. godine. Udeo javnog duga u bruto domaćem proizvodu (BDP) Srbije opao je sa julskih 76… »

Azil zatražila 1.054 migranta

Alo 29.09.2016
Novopostavljeni načelnik Policijske upreave u Vranju Igor Živković 29. septembra je na pres konferenciji saopštio da je u Prihvatnom centru u Preševu od januara do septembra evidentirano 92.028 migranata. Među izbeglicama iz Sirije, Avganistana… »