Izvor: Benchmark/Nauka & Tehnologija arhiva vesti 29.09.2016

Spotify zainteresovan da kupi SoundCloud

Benchmark 29.09.2016
Ako znamo kakvi su Apple-ovi resursi i veze u industriji zahvaljujući angažovanju veterana u industriji muzike kao što su Jimmy Iovine i Dr. Dre, onda je razumljivo da i druge platforme za strimovanje žele da imaju ekskluzive koje bi ih izdvojile iz… »

Nvidia GeForce GTX 1080 Ti grafička karta stiže u januaru

Benchmark 29.09.2016
Pojavilo se više konkretnih informacija o grafičkoj karti koju mnogi s nestrpljenjem očekuju - GeForce GTX 1080 Ti. Novi izveštaji sugerišu da će Nvidia grafičku kartu objaviti u januaru 2017. godine (najverovatnije uz najavu na CES 2017 sajmu)… »

Quantum Break od danas na Steamu, objavljeni PC zahtevi za igru

Benchmark 29.09.2016
Quantum Break danas stiže na Steam, a Remedy je objavio zvanične PC sistemske zahteve za ovu verziju igre. Prema njima, Steam verzija igre će podržavati samo DirectX 11. Minimalni zahtevi: Procesor: Intel Core i5-4460, 2.70GHz ili AMD FX-6300 RAM: 8GB… »

Google Allo aplikacija preuzeta preko pet miliona puta sa Play Store-a

Benchmark 29.09.2016
Pre oko nedelju dana, Google je objavio svoju novu aplikaciju za slanje poruka, pod nazivom Allo. Aplikacija je prethodno prikazana na Google I/O konferenciji, a prošle nedelje je zvanično predstavljena za Android i iOS uređaje. Prema svemu sudeći… »

MSI najavljuje ažurirani Codex Game desktop PC

Benchmark 29.09.2016
MSI je ponudio nove i ažurirane modele Codex gejming računara. Pomenuti računari imaju veliki stepen prilagodljivosti i mogućnosti konfigurisanja, a mogu se opremiti šestom generacijom Skylake procesora i DDR4 memorijom. Kompletne specifikacije… »

Samsung patentirao sklopivi tablet sa ugrađenom tastaturom i postoljem

Benchmark 29.09.2016
Do sada smo videli dosta izveštaja, glasina i registrovanih patenata koji se tiču Samsungovog sklopivog telefona, ali se najnoviji takav patent ne odnosi na telefon, nego na tablet. Samsungu je odobren patent za sklopivi tablet sa ugrađenom tastaturom… »

4K trejler za Titanfall 2 izgleda sjajno, pogledajte!

Benchmark 29.09.2016
Mnogi gejmeri sa nestrpljenjem očekuju igru Titanfall 2 i smatraju da je jedan od najvećih naslova koji stiže ove godine. Igra će biti objavljena za Xbox One, PlayStation 4 i PC platforme, a smatra se da će na računarima doneti najbolje iskustvo… »

Forza Horizon 3: poređenje PC i Xbox One verzija (video)

Benchmark 29.09.2016
PC i Xbox One verzije igre Forza Horizon 3 su objavljene, a gejmeri mogu da uživaju u sjajnoj grafici, bez obzira na to na kojoj platformi je igraju. Kao što je i očekivano, PC verzija izgleda mnogo bolje, jer donosi ono što se zahteva od igara koje… »

Novi video za LG V20 pokazuje kako funkcioniše Signature Wallpaper

Benchmark 29.09.2016
LG V20 će biti predstavljen u Južnoj Koreji za nedelju dana, dok će pretprodaja u SAD početi od 2. oktobra. Sve dok ne dobijemo priliku da isprobamo novi uređaj, možemo videti kako funkcioniše nova funkcija - Signature Wallpaper. LG misli da je ova… »

Huawei želi pametni sat sa Tizen platformom

Benchmark 29.09.2016
I dok su iOS i Android operativni sistem dominantni na tržištu telefona, kada su u pitanju nosivi uređaji, proizvođači su i dalje prilično slobodni u izboru platforme. Mogu da idu ka Google-ovoj Android Wear platformi, da stvore svoju platformu, ali… »