Izvor: Biznis i finansije arhiva vesti 29.09.2016

Canon na 38.međunarodnom sajmu grafičke, papirne i kreativne industrije GRAFIMA 2016.

Biznis i finansije 29.09.2016
Kompanija Canon je ovogodišnji domaćin 38. međunarodnog sajma grafičke, papirne i kreativne industrije Grafima, koji je počeo danas i trajaće do 1. oktobra u Beogradu. Sajam Grafima 2016. svečano su otvorili ministar u Ambasadi Japana u Srbiji… »

Tri najuspešnija tima sa Startap Akademije podeliće 20.000 €

Biznis i finansije 29.09.2016
Telekom Srbija podržaće tehnološko preduzetništvo pokretanjem programa „mts startap ubrzanje“ koji predviđa mentorsku podršku i novčanu nagradu od 20.000 evra za tri izabrana startapa. Kompanija ovaj program pokreće u saradnji sa neprofitnim… »

OPEK smanjuje proizvodnju nafte, cena skače

Biznis i finansije 29.09.2016
Organizacija zemalja izvoznica nafte (OPEK) dogovorila se na sastanku u Alžiru da smanji proizvodnju nafte za 750.000 barela dnevno, objavila je agencija “Blumberg njus”, pozivajući se na člana jedne delegacije koji je zahtevao da mu se ne objavi… »

NALED: Jedva prelazna ocena za Vladu Srbije

Biznis i finansije 29.09.2016
Na otvorenoj sednici sa medijima, UO Nacionalne agencije za lokalni ekonomski razvoj (NALED) dao je objektivnu ocenu rada Vlade u prethodnoj godini i najavio dalje reformske prioritete. Prema najnovijim podacima Regulatornog indeksa Srbije (RIS) koji… »

Ko ne zna plati bankarsku proviziju četiri puta skuplje

Biznis i finansije 29.09.2016
Atraktivne kamatne stope na stambene kredite su ohrabrile mnoge u potrazi za kupovinom stana ili kuće. Kako kamate na ovaj vid pozajmica nisu nikad bile manje, sve više je onih koji su sebi našli dom, ali pre samog završetka ovog dugog procesa… »

U izgradnju pametne zgrade Societe Generale banke investirano 14 mil EUR

Biznis i finansije 29.09.2016
Sa otvaranja nove zgrade Societe Generale banka je u sredu uveče svečano otvorila novu poslovnu zgradu u Bulevaru Zorana Đinđića u Beogradu, u koju je investirala 14 mil EUR. Objekat je izgrađen u neposrednoj blizini Upravne zgrade Societe Generale… »

Grčka prodaje javna preduzeća zbog vraćanja kredita

Biznis i finansije 29.09.2016
Grčki parlament usvojio je nove mere štednje koje su zahtevali međunarodni kreditori, uključujući i ubrzavanje privatizacije malih komunalnih preduzeća. Glasanje je omogućilo zajam u iznosu od 2,8 milijardi evra kredita. Grčka je usvojila novu… »

Societe Generale proširuje svoju ponudu privatnog bankarstva

Biznis i finansije 29.09.2016
Societe Generale banka, članica Societe Generale grupe, proširuje u Srbiji svoju ponudu privatnog bankarstva za klijente koji koriste usluge upravljanja imovinom, uz podršku i ekspertizu Societe Generale Private Banking (SGPB). Oslanjajući se na… »

Svjetski standardi u političkoj korupciji: Poduka za balkanske amatere

Biznis i finansije 29.09.2016
Najnoviji slučajevi zapošljavanja bivšeg predsjednika Evropske komisije Žoze Baroza kao savjetnika u Goldman Saksu i doskorašnje evropske komesarke za konkurenciju Neli Kros u Uberu, nisu ni prvi, niti posljednji u dobro uhodanoj zapadnoj praksi… »