Izvor: Blic/Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Više javno tužilaštvo obavestilo Šabića ko je tužilac u slučaju Savamala

Blic 29.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti Rodoljub Šabić obavešten je o broju predmeta i imenu zamenika javnot tužioca koji postupa u slučaju rušenje objekata u Hercegovačkoj ulici (Savamala), soapštilo je danas… »

Drama na aerodromu: Migranti razvalili zid i pobegli iz aerodromskog pritvora

Blic 29.09.2016
Iz pritvora na Aerodromu "Nikola Tesla" oko 3 sata ujutru pobeglo je nekoliko migranata, saznaje "Blic". Kako saznajemo migranti su zadržani na aerodromu noćas zbog neposedovanja dokumentacije. Sa aerodroma "Nikola Tesla" saopštili su da su oni… »

Vlada usvojila izmena Zakona o visokom obrazovanju

Blic 29.09.2016
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju, koje se odnose na produženje roka na realizaciju prava studenata na završetak studija započetih po nastavnom planu i programu, uslovima i… »

Danas sunčano i toplo, od nedelje zahlađenje

Blic 29.09.2016
U Srbiji će danas jutro biti sveže, ponegde sa kratkotrajnom maglom, a tokom dana biće pretežno sunčano i malo toplije. Vetar slab, zapadni i jugozapadni. Jutarnja temperatura na jugoistoku oko tri stepena, u ostalim predelima od šest do 12 stepeni… »

Teslin "zrak smrti" nije mit: Posle 73 godine, FBI objavio tajna dokumenta o izumima srpskog naučnika

Blic 29.09.2016
Američki Federalni istražni biro (FBI) objavio je dokumenta o Nikoli Tesli 73 godine nakon što je američka vlada zaplenila puna dva kamiona njegovih stvari. Poverljivi dokumenti (možete ih pogledati ovde) objavljeni su na osnovu Zakona o slobodi… »

Centar za socijalni rad Zrenjanin: Potrebno više poverenja u institucije

Blic 29.09.2016
Direktorka Centar za socijalni rad u Zrenjaninu Julija Bobek izjavila je danas da je razgovarala sa grupom građana koja je jutros protestovala ispred Centra zbog usvajanja maloletnog deteta iz tog grada i da bi javnost trebalo da ima više poverenja u… »

Vulin: Možemo da razgovaramo o porodiljskom odsustvu i za očeve

Blic 29.09.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da se može razgovarati o predlogu ministarke bez portfelja Slavice Đukić Dejanović da i očevi idu na porodiljsko odsustvo. - Što se tiče mišljenja… »

Mladi i politička moć: Nema ih na važnim funkcijama, nema ni odluka u njihovu korist

Blic 29.09.2016
U Vladi Srbije nema nijednog ministra, pomoćnika ministra niti državnog sekretara koji spadaju u kategoriju mladih, odnosno koji imaju do 30 godina života, a za poslednjih 15 godina bilo ih je samo dvoje - Nikola Selaković (29) i Lazar Krstić (30)… »

Vulin: Država želi da se poboljša socijalni dijalog

Blic 29.09.2016
Državi je veoma stalo da se poboljša sodijalni dijalog, ali i da socijalno-ekonomski sasveti počnu da funkcionišu na nivou lokalnih samouprava, izjavio je danas ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin. On je na… »

Koliko su nam loše životne navike, najbolje zna naše srce

Blic 29.09.2016
Svetski dan srca pod sloganom "Znanje je moć-čuvaj svoje srce", obeležen je danas u "Mikser hausu", gde su građani na više štandova mogli da izmere nivo šećera u krvi, pritisak, ali i dobiju savete od kardiloga, endokrinologa, neurologa kako da… »