Izvor: Danas/Društvo arhiva vesti 29.09.2016

Šabić uputio pismo Zagorki Dolovac zbog Savamale

Danas 29.09.2016
Poverenik za informacije od javnog značaja i zaštitu podataka o ličnosti uputio je Republičkom javnom tužiocu Zagorki Dolovac pismo u kojem upozorava da ta institucija ne poštuje zakon i čini kažnjiv prekršaj ne postupajući po rešenju… »

Vlada produžila rok starim studentima

Danas 29.09.2016
Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o izmenama i dopunama Zakona o visokom obrazovanju koje se tiču produženje roka za završetak studija započetih po nastavnom planu i programu, uslovima i pravilima studija u skladu sa… »

Četiri predsednika opštine mlađa od 30 godina

Danas 29.09.2016
U Vladi Srbije nema nijednog ministra, pomoćnika ministra niti državnog sekretara koji spadaju u kategoriju mladih, odnosno koji imaju do 30 godina života, a za poslednjih 15 godina bilo ih je samo dvoje. Od 169 opština u Srbiji samo četiri imaju… »

Problem rešavati dijalogom

Danas 29.09.2016
Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Aleksandar Vulin izjavio je danas da je "državi veoma stalo do poboljšanja socijalnog dijaloga u Srbiji", do poboljšanja dijaloga u samim kolektivima, ali i na nivou čitavog društva… »

Vojni aerodrom Batajnica u subotu otvoren za posetioce

Danas 29.09.2016
Na vojnom aerodromu Batajnica u subotu sa početom od 10 sati održaće se manifestacija Otvoren dan, u organizaciji 204.vazduhoplovne brigade, najavljeno je iz Ministarstva odbrane. Posetioci će imati prilike da pogledaju izložbu vazduhoplova, tehnike… »

Samo tri odsto smatra da je borba ISIL opravdana

Danas 29.09.2016
Pripadnost verskoj zajednici važna je i veoma je važna za 57 odsto ispitanika koji su učestvovali u istraživanju Helsinškog odbora za ljudska prava u Srbiji o stavovima mladih u Sandžaku, predstavljenom danas u Beogradu. U istraživanju su… »

Pink dobio najmanje sedam miliona evra kredita od države

Danas 29.09.2016
Od 2014. do juna 2016. godine Agencija za osiguranje i finansiranje izvoza (AOFI) je dala nešto više od sedam miliona evra kredita firmi Željka Mitrovića Pink International Company, od čega samo u martu ove godine skoro 3,5 miliona evra. U pismu… »

Unutrašnji ministar

Danas 29.09.2016
OEBS se brutalno meša u unutrašnje stvari Srbije - rekao je juče Nebojša Stefanović, ministar unutrašnjih stvari i stvarčica Srbije, kome je valjda u opisu posla da budno motri ko se sve spolja meša u unutrašnje stvari u koje se čak ni on ne… »

Računica za spasavanje sopstvene zadnjice

Danas 29.09.2016
Bolje da "padnem" zbog lažnog patriotizma i za slobodu nego zbog toga što sam "drpio" od najsiromašnijih građana na evropskom tlu. Da li je moguće da Milorad Dodik nije predvideo situaciju u kojoj će konačni ishod referenduma u Republici Srpskoj… »

Sestra Agnes od Križa (10)

Danas 29.09.2016
Ne bi trebalo, pomislih potom, da precenjujem dobronamernost kelnera koji me je častio kafom, ako posumnja da u klozetu postavljam eksplozivnu napravu, neće oklevati da pozove antiterorističke postrojbe. Nemam ja ništa protiv opstipacije, naprotiv, od… »