Izvor: Danas/Politika arhiva vesti 29.09.2016

"Policijski pritisci zbog današnjeg protesta"

Danas 29.09.2016
U bar tri grada odakle grupe građana danas organizovano dolaze na protest Inicijative Ne da(vi)mo Beograd, policija ispituje organizatore i građane i najavljuje da će do protesta imati policijsku pratnju, saopštila je Inicijativa. Kako se navodi u… »

Dačić: Obnoviti dijalog sa BIH

Danas 29.09.2016
Mi želimo stabilnost Bosne i Hercegovine, izjavio je danas ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić. Dačić je ovo rekao na sednici Odbora Skupštine Srbije za spoljne poslove i istakao da je posle referenduma u Republici Srpskoj, potrebno što… »

Japan za Srbiju u EU

Danas 29.09.2016
Ministarka bez portfelja zadužena za evropske integracije Jadranka Joksimović i ambasador Japana Đuići Takahara razgovarali su danas o procesu evropskih integracija Srbije, donatorskoj i razvojnoj pomoći Japana Srbiji. Sagovornici su ocenili da… »

"Mi smo prirodni predvodnik novog građanskog fronta"

Danas 29.09.2016
Nada je u drugačijem organizovanju koje mogu da ponude samo novi akteri. U Inicijativu Ne da(vi)mo Beograd se "prirodno" gleda kao u predvodnika nekog novog građanskog fronta Srbije, jer smo uspeli da okupimo i najveći broj ljudi i dolazimo iz… »

Dodika je moguće saslušati u centru SIPA u Banjaluci

Danas 29.09.2016
Suspendovan glavni tužilac BiH, njegov naslednik bi trebalo da potpiše nalog za hapšenje ako se Dodik ne pojavi u ponedeljak, 3. oktobra, na saslušanju. Državna agenciju za istrage i zaštitu Bosne i Hercegovine (SIPA) ima regionalni centar u… »

Jeremić i dalje među favoritima

Danas 29.09.2016
Informacija da Bugarska trenutno ima dve kandidatkinje samo pokazuje "šizofrenost bugarske spoljne politike", tvrde diplomate. Činjenica da je Bugarska u završnici "trke" za generalnog sekretara UN imenovala kao svoju kandidatkinju Kristalinu… »

Amir Bislimi: Šutanovac je najavio koalicije sa SNS

Danas 29.09.2016
Neću da vratim poslanički mandat, zastupaću u pokrajinskom parlamentu nekadašnje birače DS. Ušao sam u Demokratsku stranku obrazovanih i pristojnih ljudi, koju su obeležili profesor Dragoljub Mićunović i Zoran Đinđić, a u vreme kada sam se… »

Levica u Srbiji jačaće samo ako jača i u regionu

Danas 29.09.2016
Pojačana retorika naših političara o socijalnoj pravdi samo je prazna priča iza koje ne stoji nikakav realan angažman. Levica je ponovo aktuelna jer je koncept neoliberalne tranzicije, primenjen posle 2000. u Srbiji, doveo do katastrofalnih… »

Izostao referendum u DS

Danas 29.09.2016
U Pajtićevom taboru smatraju da je bio ucenjen i da je zbog toga odustao od pitanja. Registrovani članovi Demokratske stranke nisu se na stranačkim izborima 24. septembra izjašnjavali o četiri pitanja koje je najavio prethodni predsednik demokrata… »