Izvor: EurActiv arhiva vesti 29.09.2016

OPEK smanjuje proizvodnju nafte

EurActiv 29.09.2016
Članice Organizacije zemalja izvoznica nafte (OPEK) postigle su prvi put od početka globalne krize pre osam godina preliminarni sporazum o ograničenju proizvodnje nafte. Cilj naftnog kartela je da se smanji globalna ponuda koja depresira cene nafte… »

Procurila strategija EU protiv curenja

EurActiv 29.09.2016
Evropska komisija 30. septembra pokreće strategiju protiv curenja informacija sa ciljem da spreči da ključni politički dokumenti cirkulišu u medijima i da izbegne dalju štetu po reputaciju te institucije, saznaje EurActiv.com. Tako je strategija… »

Nemačka pred evropskim sudom zbog putarina

EurActiv 29.09.2016
Evropska komisija 29. septembra je saopštila da Nemačku izvodi pred Evropski sud pravde zbog plana da uspostavi sistem putarina koji po oceni Brisela diskriminiše strane vozače. Nemački ministar transporta Aleksander Dobrint (Alexander Dobrindt) je… »

EU će verovatno probiti rok za raspodelu izbeglica po kvotama

EurActiv 29.09.2016
Evropska komisija je 28. septembra predstavila izveštaje o sprovođenju plana za raspodelu izbeglica unutar EU i sporazuma sa Turskom o upravljanju migracijama, nastojeći da u pozitivnom svetlu sagleda dosadašnje napore. Međutim, prema iznetim… »

Francuska: crveni tepih za britanske firme

EurActiv 29.09.2016
Francuske vlasti sačinile su posebnu ponudu za privlačenje finansijskih firmi koje trenutno imaju sedište u Velikoj Britaniji a zbog Bregzita bi mogle da ostanu bez takozvanog evropskog pasoša, dozvole da usluge pružaju širom EU. Bregzit otežava i… »