Izvor: Glas Amerike arhiva vesti 29.09.2016

Kongres poništio Obamin veto

Glas Amerike 29.09.2016
Američki Kongres je glasao da preinači veto predsednika Obame na zakonski predlog kojim bi se omogućilo podnošenje privatnih sudskih tužbi protiv Saudijske Arabije zbog terorističkih napada 11. septembra 2001. Tokom jučerašnjeg glasanja u oba doma… »

Dačić: Obnoviti dijalog u BiH

Glas Amerike 29.09.2016
Šef srpske diplomatije Ivica Dačić govorio je danas pred članovima spoljnopolitičkog odbora Skupštine Srbije - na prvom mestu tema je bila situcija u regionu, a pre svega referendum u BIH i pitanje daljeg razvoja situacije u Bosni i Hercegovini. Uz… »

Železnička nesreća blizu Njujorka, više od 100 povređenih

Glas Amerike 29.09.2016
Najmanje jedna osoba je stradala a više od stotinu ljudi je povredjeno kada je putnički voz uleteo na peron prometne železničke stanice u Hobokenu u Nju Džersiju, desetak kilometara od grada Njujorka. Guverner Nju Džersija Kris Kristi izjavio je da… »

Keri: SAD "na ivici" prekida pregovora sa Rusijom

Glas Amerike 29.09.2016
Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da su Sjedinjene Države blizu donošenja odluke o suspendovanju razgovora sa Rusijom o Siriji zbog toga što Moskva nastavlja vazdušne napade na grad Alepo. Nekoliko sati pošto je Rusija najavila da će… »

Amnesti: Madjarska prekršila medjunarodno pravo

Glas Amerike 29.09.2016
Madjarska je u svom tretmanu izbeglica i azilanata prekršila medjunarodno pravo, navodi grupa za zaštitu ljudskih prava Amnesti Internešenel. Budimpešta demantuje da je prekršila bilo kakve pravne odredbe. Optužba je izneta pred referendum zakazan… »

Tramp u Nju Hempširu, Klinton u Ajovi

Glas Amerike 29.09.2016
Donald Tramp i Hilari Klinton danas vode kampanju u državama u kojima je svako od njih odneo svoju prvu pobedu u procesu primarnih izbora. Tramp ima predizborni skup u Nju Hempširu a Klinton govori u Ajovi, državama koje su imale veliku ulogu kao prve… »

Novi gaf libertarijanskog kandidata

Glas Amerike 29.09.2016
Libertarijanski predsednički kandidat Geri Džonson drugi put je pokazao nedovoljno poznavanje svetskih prilika kada nije uspeo da imenuje nijednog aktuelnog lidera neke strane zemlje. U televizijskom intervjuu koji je vodjen u stilu foruma sa… »