Izvor: Glas Amerike/Svet arhiva vesti 29.09.2016

Kongres poništio Obamin veto

Glas Amerike 29.09.2016
Američki Kongres je glasao da preinači veto predsednika Obame na zakonski predlog kojim bi se omogućilo podnošenje privatnih sudskih tužbi protiv Saudijske Arabije zbog terorističkih napada 11. septembra 2001. Tokom jučerašnjeg glasanja u oba doma… »

Železnička nesreća blizu Njujorka, više od 100 povređenih

Glas Amerike 29.09.2016
Najmanje jedna osoba je stradala a više od stotinu ljudi je povredjeno kada je putnički voz uleteo na peron prometne železničke stanice u Hobokenu u Nju Džersiju, desetak kilometara od grada Njujorka. Guverner Nju Džersija Kris Kristi izjavio je da… »

Keri: SAD "na ivici" prekida pregovora sa Rusijom

Glas Amerike 29.09.2016
Američki državni sekretar Džon Keri izjavio je da su Sjedinjene Države blizu donošenja odluke o suspendovanju razgovora sa Rusijom o Siriji zbog toga što Moskva nastavlja vazdušne napade na grad Alepo. Nekoliko sati pošto je Rusija najavila da će… »

Amnesti: Madjarska prekršila medjunarodno pravo

Glas Amerike 29.09.2016
Madjarska je u svom tretmanu izbeglica i azilanata prekršila medjunarodno pravo, navodi grupa za zaštitu ljudskih prava Amnesti Internešenel. Budimpešta demantuje da je prekršila bilo kakve pravne odredbe. Optužba je izneta pred referendum zakazan… »