Izvor: Južne vesti arhiva vesti 29.09.2016

Ceo Niš uskoro pod kamerama

Južne vesti 29.09.2016
Niš Sve veće saobraćajnice, ulazi u grad, mesta većih okupljanja, bulevari i važniji objekti u Nišu biće uskoro pod video-nadzorom, najavio je načelnik niške policije Ninoslav Mitić. Nova tehnologija moći će da prepozna lica već evidentiranih… »

Mladenović novi direktor Centra za turizam, kulturu i sport

Južne vesti 29.09.2016
Svrljig Dosadašnji pomoćnik predsednika Opštine Svrljig Marko Mladenović novi je v. d. direktor svrljiškog CTKS-a, a na tom mestu zamenio je dosadašnjeg direktora Zorana Gavrilovića koji je podneo ostavku iz ličnih razloga. Mladenović, član… »

Migrantska kriza izazov za policiju

Južne vesti 29.09.2016
Vranje Samo u prvih 8 meseci registrovana su 54 nedozvoljena prelaska državne granice, a zatvaranje “balkanske rute” izazov je za Policijsku upravu u Vranju sa kojim se, po rečima načelnika Igora Živkovića, zasad uspešno nose. U Prihvatnom… »

"Slučajevi malarije među migrantima zahtevaju oprez"

Južne vesti 29.09.2016
Niš Poslednja dva do tri meseca među hiljadama migranata, koji su sa Bliskog Istoka i afričkih zemalja na putu do Zapadne Evrope "balkanskom rutom" stigli u Srbiju, zabeleženo je 11 slučajeva malarije, rekao je na okruglom stolu u Nišu epidemiolog… »

Srpska liga: Gradski derbi u subotu u Durlanu

Južne vesti 29.09.2016
Niš Fudbaleri Sinđelića i Cara Konstantina odigraće međusobni duel na stadionu u Durlanu u subotu 1. oktobra u 15:30, a oba tima maksimalno respektuju rivala i očekuju kvalitetnu fudbalsku predstavu. I “orlići” i “carići” subotnji duel… »

Grad Niš formira komisiju za bolju kontrolu inspekcija

Južne vesti 29.09.2016
Niš O načinu i kvalitetu rada svih gradskih i opštinskih inspekcija ubuduće će brinuti Komisija za koordinaciju inspekcijskog nadzora na čijem će čelu biti većnik Svetozar Aleksov. Odgovori “nismo nadležni” ili “to radi druga… »

Zarđala bomba pronađena blizu aerodroma

Južne vesti 29.09.2016
Niš Dok su kopali zbog radova nedaleko od zgrade niškog Aerodroma, radnici ovog javnog preduzeća su, kažu u policiji, pronašli zarđalu ručnu bombu. S obzirom na to u kakvom se stanju nalazi, pretpostavlja se da je bomba zaostala iz Drugog svetskog… »

Tribina o nagodbama funkcionera za krivična dela

Južne vesti 29.09.2016
Niš U Pravosudnoj akademiji u Nišu u petak od 11 sati, novinari, stručnjaci i predstavnici pravosuđa diskutovaće o zakonskoj odredbi koja omogućava građanima, ali i funkcionerima, da se “nagode” sa tužilaštvom i time izbegnu suđenje i kaznu… »

Direktor kosovske policije uhapšen prema poternici niškog suda

Južne vesti 29.09.2016
Bujanovac Niš Na administrativnom prelazu Končulj srpski policajci uhapsili su direktora kosovske policije za region Kosovske Mitrovice Nehata Tačija na osnovu poternice niškog Višeg suda zbog sumnje da je umešan u terorizam. Lisice su Tačiju na… »

Konstantin nekompletan i nedovoljno spreman ulazi u novu sezonu

Južne vesti 29.09.2016
Niš Dolasci, odlasci, nekompletan tim i “teške noge” igrača stvaraju probleme niškom Konstantinu, koji će nedovoljno spreman dočekati novu sezonu u Košarkaškoj ligi Srbije, koja počinje 8. oktobra. Pre tri nedelje, posle mnogo neizvesnosti… »