Izvor: Kurir/Balkan arhiva vesti 29.09.2016

Dodik nakon sastanka SNSD: Dan republike biće obeležavan 9. januara

Kurir 29.09.2016
Savez nezavisnih socijaldemokrata odlučan je da se Dan Republike Srpske i dalje obeležava 9. januara, u skladu sa rezultatima referenduma i poštujući volju naroda, zaključilo je Predsedništvo ove stranke na današnjoj sednici u Banjaluci. Predsednik… »

Bura u Hrvatskoj: Most iznenada prekinuo pregovore sa HDZ-om o formiranju vlade?

Kurir 29.09.2016
Članovi Mostovog pregovaračkog tima iznenada su sa HDZ-om prekinuli pregovore oko usklađivanja programske platforme. Pregovori su, navodno, prekinuti bez ikakvog obrazloženja s Mostove strane. Iz Mosta su rekli samo da pregovora neće biti do… »

Siniša Karan: Poziv za saslušanje trebalo je da bude prosleđen Narodnoj skupštini, a ne Dodiku

Kurir 29.09.2016
Predsednik Komisije za sprovođenje referenduma o Danu Republike Srpske Siniša Karan rekao je da je sa formalno-pravnog aspekta potpuno bespredmetno da Tužilaštvo BiH uputi poziv za saslušanje predsedniku RS Miloradu Dodiku zbog održavanja… »

Šok i neverica u krdžalićima kod Tuzle: Nismo ni slutili da je ovakva tragedija mogla da se desi

Kurir 29.09.2016
Šok i neverica danas vladaju u lipničkom zaseoku Krdžalići posle sinoćnje porodične tragedije u kojoj je 41-godišnji Nesad Djedović u vlastitom automobilu usmrtio dvoje maloletne dece, a potom pokušao da izvrši saomoubistvo pucavši sebi u… »

Izetbegović i dalje preti Dodiku: Onaj ko udari na državu, dobiće od države odgovor!

Kurir 29.09.2016
Predsednik stranke demokratske akcije (SDA) Bakir Izetbegović ne odustaje od pretnji predsedniku Republike Srpske Miloradu Dodiku, kome je ranije predvideo Gadafijevu i Sadamovu sudbinu, poručivši da "onaj ko udari na državu, dobiće od države… »

Locirali je u švajcarskoj: Uhapšena Albanka koja je ubila srpskog dečaka tokom rata u BiH

Kurir 29.09.2016
Vlasti Švajcarske uhapsile su Elfetu Veseli, koju Tužilaštvo BiH tereti da je tokom rata u BiH ubila dečaka srpske nacionalnosti, saopštilo je Tužilaštvo BiH. U saopštenju se navodi da je Elfeta Veseli, rođena 1960. godine, u okolini Zvornika, u… »

Dodik najavio: Raspisaćemo referendume o svim bitnim pitanjima Republike Srpske

Kurir 29.09.2016
Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik izjavio je danas da će posle referenduma o Danu RS raditi na afirmaciji referenduma kao načina odlučivanja o svim važnim pitanjima za taj entitet. Dodik je posle sednice Predsedništva Saveza nezavisnih… »

Pupovac: Predstavnici manjina da učestvuju u rukovođenju javnih preduzeća

Kurir 29.09.2016
Potpredsednik SDSS Milorad Pupovac, koji pregovara sa liderom HDZ o učešću manjinskih zastupnika u podršci formiranju nove vlade, smatra da predstavnici manjina treba da učestvuju u rukovodstvima javnih preduzeća, odnosno da treba da počnu da ih… »

Lavrov: Ne treba podizati tenzije oko Republike Srpske

Kurir 29.09.2016
Ministar inostranih poslova Rusije Sergej Lavrov danas je u telefonskom razgovoru sa svojim nemačkim kolegom Frankom Valterom Štajnmajerom rekao da ne treba podizati tenzije oko Republike Srpske, već da bosanske strane treba podsticati na konstruktivan… »

Napad na političara iz Sarajeva: Bačena bomba na kuću kandidata za načelnika opštine Stari Grad

Kurir 29.09.2016
Policija u Sarajevu uhapsila je dvojicu muškaraca osumnjičenih da su jutros bacilli bombu na kuću kandidata Građanskog saveza za načelnika sarajevske opštine Stari Grad Halida Sokolovića. Bombom niko nije povređen, a Sokolovićeva kuća je… »